AGENDA 2019

    HIKING & ADVENTURES   

Agenda 2019

Roemenië MTB tocht  (nieuw !!!)
14 – 21 september 2019 

Volgens de Lonely Planet is Transylvanië (Karpaten) één van ‘s werelds top bestemmingen in 2016. In dit nog nauwelijks door westerse toeristen ontdekte gebied hebben wij samen met onze lokale partners een fantastische mountainbikereis uitgezet. Tijdens deze reis rijd je o.a. over de schitterende Bucegi trail, dichte bossen en heb je mooie uitzichten. Verder maak je kennis met de vriendelijke bevolking. Een uitdagende tocht met veel hoogtemeters die ook het nodige vergt van je techniek en conditie.
Lees meer… 

Veluwe of Noord-Hollandse duinen – Bushcraft
10-12 mei  (Ouder en kind)  

Bij Bushcraft draait het om het leren van vaardigheden om comfortabel in de vrije natuur te kunnen leven. Denk aan het vinden van eetbare planten, water,  koken op een houtvuur. Maar ook het zelf maken van vuur; daar komt veel bij kijken – selectie van het juiste hout en tondelmateriaal bijvoorbeeld. En de vaardigheden om zelf een vuurboog te maken: touw maken van planten die je vindt en het uitsnijden van de houten boog. En nu nog vuur maken…
Dit weekend is ook bijzonder geschikt voor kinderen (8+). Een unieke kans om samen met je vader (of moeder, oom, tante, …) vuur te maken, touwen te knopen, te leren snijden met een mes, te speuren naar wilde dieren en natuurlijk ook te gaan slapen onder de sterren. Maar iedere volwassene zonder kind kan zich natuurlijk ook aanmelden. Zie voor een impressie ons Youtube-kanaal.

Lees meer…

Noorwegen – Sneeuwschoenen trektocht (VOL)
3 – 9 Maart 2019
Een hutten trektocht op sneeuwschoenen door de ongerepte natuur van Noorwegen, waarbij genieten op nummer één staat. In deze 5-daagse tocht laten wij jou een prachtig stukje natuur van Noorwegen zien. Van verstilde meertjes tot bergtoppen met unieke uitzichten. Te voet trekken we met onze rugzakken van hut naar hut. In principe komen we geen bevoorradingspunt tegen, dus we dragen ons eten zelf mee. Water is er in de prachtige natuur genoeg te vinden. Tijdens deze tocht leer je onderweg de basics over survival, de natuur en het hiken. We beginnen en starten deze week met een overnachting in een hotel waarbij diner en ontbijt zijn inbegrepen.
Lees meer…

Nepal – trekking naar Annapurna Basecamp
20 maart – 7 april 2019 (vol geboekt)
20 november – 8 december 2019 (nog plaatsen vrij)

Adembenemend mooie reis naar Nepal met als hoogtepunt een 10-daagse trektocht naar Annapurna Basecamp (4.160m). Van daaruit heb je uitzicht over een fenomenaal landschap met enorme gletsjers en bergwanden rondom die nog eens 3.000-4.000m hoger zijn! We overnachten in eenvoudige, maar comfortabele guesthouses (2 persoons kamers).

Een prachtige reis langs diverse hoogtepunten:

  • Poon Hill (3.210m – prachtige zonsopkomst over Himalaya);
  • kleurrijke dorpjes met vriendelijke mensen;
  • oeroude wouden met diverse soorten apen, vlinders en vogels;
  • wandelen door diepe ravijnen, over hangbruggen en langs kliffen.
  • Annapurna Basecamp (4.160m) met Annapurna Sanctuary

Voor en na de 10-daagse trekking is er ruimte voor de culturele hoogtepunten van Kathmandu Valley.
Lees meer…

Zweden – winterexpeditie bij noorderlicht (Vol)
1 – 10 april 2019
Kungsleden is een lange wandelroute door de schitterende natuur van Zweeds Lappland. Bij velen van ons wel bekend van de Fjällräven Classic in augustus. Nu gaan we terug in de winter! De meren zijn bevroren en vormen een kaarsrechte en horizontale weg: alles bedekt met een dikke laag sneeuw. We trekken op onze sneeuwschoenen door de bossen van Abisko en over vlaktes tussen prachtig uitgesleten bergen. We dragen onze rugzak met daarin onze slaapzak en kleren, het eten gaat met de hondenslee. Aan het eind van de dag warmen we ons bij de houtkachel in schitterend gelegen berghutten waar we ook overnachten. Daarnaast hebben we een grote kans dat we ‘aurora borealis’, het noorderlicht te zien krijgen. Als afsluiting reizen we via een sneeuwscooter terug naar de bewoonde wereld.
Lees meer…

Marokko – trekking hoge Atlas, beklimming Toubkal (nog 2 plaatsen)
14 – 21 April 2019
Toubkal in de Marokkaanse Atlas is de hoogste berg van Noord-Afrika. We beginnen in Marrakesh en bezoekende de souks met talloze slangenbezweeders en kleur- en geurrijke eetkraampjes. Daarna beginnen we aan het echte avontuur: een trekking door de hoge Atlas, waar het droge en toch groene landschap je zal verrassen. Net als de schitterende uitzichten en de vriendelijke lokale bevolking. We overnachten in pittoreske Berberdorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.De laatste dagen gaan we echt de hoogte in. Na een pittige dagwandeling de berg op overnachten we in een berghut in de sneeuw. De volgende ochtend lopen we onder begeleiding de Toubkal op.
Lees meer…

Noord-Hollandse duinen – Bushcraft
10 – 12 mei 2019
Bij Bushcraft draait het om het leren van vaardigheden om comfortabel in de vrije natuur te kunnen leven. Denk aan het zelf maken van vuur. Daar komt veel bij kijken: selectie van het juiste hout en tondelmateriaal bijvoorbeeld. En de vaardigheden om zelf een vuurboog te maken: touw maken van planten die je vindt en het uitsnijden van de houten boog. En nu nog vuur maken…
Dit weekend is ook bijzonder geschikt voor kinderen (8+). Een unieke kans om samen met je vader (of moeder, oom, tante, …) vuur te maken, touwen te knopen, te leren snijden met een mes, te speuren naar wilde dieren en natuurlijk ook te gaan slapen onder de sterren. Maar iedere volwassene zonder kind kan zich natuurlijk ook aanmelden.
Lees meer…

IJsland – rugzaktrekking (nog plaatsen vrij)
3 – 11 Juli 2019
De Laugavegur (‘weg naar de warme bronnen’) is een zeer populaire wandelroute in IJsland waar jaarlijks vele wandelaars uit de hele wereld naartoe komen. Dit grote succes dankt deze tocht aan de geweldige landschappelijke variatie. In amper zes dagen tijd maak je kennis met de meest uiteenlopende aspecten van het eiland: je snuift de geur van de heerlijke berkenbossen in Þórsmörk op, blikt in de bodemloze diepten van de canyon Markarfljótsgljúfur, ontdekt de geweldige gletsjers van Eyjafjallajökull en Mýrdalsjökull en doorkruist pikzwarte woestijnen en sombere lavavelden. En altijd weer zijn er die grillig gevormde bergen, die zo als decor voor de film ‘Lord of the rings’ kunnen dienen. Als apotheose heb je de ryolietbergen met hun schitterende kleuren, geheimzinnige kloven, solfataren en warme bronnen, die ieder jaar vele bezoekers naar Landmannalaugar lokken.
Lees meer…

Zweden – Fjällräven Classic (nog enkele plekken vrij)
14 – 21 Augustus 2019
Veel deelnemers komen jaarlijks terug voor deze tocht, dus het is niet verwonderlijk dat velen dit de mooiste trekking in de wereld noemen. Vandaar dat deze tocht ook voor Hiking & Adventures inmiddels een ‘classic’ is!
Vijf dagen wandelen door het prachtige noord Zweedse landschap. Bergen, sneeuwvelden, riviertjes waaruit je zo kan drinken. Alles perfect georganiseerd door het Zweedse outdoor-merk Fjällräven: onderweg kun je je voorraad voedsel aanvullen en af en toe staat er een kraampje waar je wordt verrast met een lekkernij. Voorafgaand aan de trekking brengen we een middag door in Stockholm. We sluiten af met een knallend eindfeest in de ‘Trekker’s Inn’ in Abisko.

Kenia – beklimming Kilimanjaro Najaar 2019 (ism met Mountain Network) 

Een epische tocht naar het hoogste punt van het Afrikaanse continent.
1De beklimming van de Kilimanjaro (5.895m) is een pittige, maar onverge-telijke reis. In een lange karavaan lopen we, vergezeld door tientallen dragers, de berg op. We passeren verschillende klimaatzones en genieten van prachtige vergezichten op het Afrikaanse landschap. ‘s Avonds slaan
we ons kamp op en laten we ons verrassen door de inventieve en gastvrije koks. Na afloop kun je desgewenst nog een paar hoogtepunten bijboeken:

  • Safari door de Serengeti of Arusha National Park.
  • Korte strandvakantie op de witte koraalzand-stranden van Zanzibar.

Voorlichtingsavond: 18-1-2019, klimhal van MN in Nieuwegein.
Lees meer…

Korting voor leden van de Nederlandse Politiebond  pastedGraphic.png
Leden van de NPB krijgen tot €50,00 korting op onze reizen. Exacte
voorwaarden via: info@hiking-adventures.nl.   

Videofilms
Zie voor een impressie van verschillende adventure tochten ons Youtube-kanaal.

Magazine Hiking en Adventures (klik hier)
Twee keer per jaar verschijnt er een speciaal door ons gemaakt blad waarin al onze belevenissen worden beschreven. Nieuwsgierig? klik hier

Aanmelden en vragen
Voor de tochten waarvoor nog geen inschrijving mogelijk is kun je je (vrijblijvende!) belangstelling kenbaar maken aan:
info@hiking-adventures.nl
Je wordt je dan tijdig geïnformeerd voordat de inschrijving start.