AGENDA 2020

    HIKING & ADVENTURES   

Agenda 2019/ 2020

– Kano weekend Biesbosch 2019
– Roemenië MTB tocht 2019
– Kano Survival tocht Zweden 2019
– Nepal Annapurna Basecamp 2019
– Noorwegen sneeuwschoenen tocht 2020
– Abisko wintertrektocht 2020
– Madeira wandeltocht 2020
– Marokko Toubkal 2020
– Frankrijk Mont Blanc beklimming 2020

– Kilimanjaro 2020
– Bushcraft 2020
– Fjallraven Classic 2020
– ATB Coast 2 Coast 2020
– Kano Zweden 2020

Kano weekend Biesbosch (nieuw!!!)
31 augustus t/m 1 september 2019
Dit weekend organiseren we een tweedaags kano weekend in de Brabantse Biesbosch. We vertrekken vanuit Hank en zetten onze tenten op, op het eiland van de Biesboschhoeve. Mogelijk zien we tijdens onze tocht de visarenden nog!
Lees meer…

Roemenië MTB tocht  (nieuw !!!)
14 – 21 september 2019 

Volgens de Lonely Planet is Transylvanië (Karpaten) één van ‘s werelds top bestemmingen in 2016. In dit nog nauwelijks door westerse toeristen ontdekte gebied hebben wij samen met onze lokale partners een fantastische mountainbikereis uitgezet. Tijdens deze reis rijd je o.a. over de schitterende Bucegi trail, dichte bossen en heb je mooie uitzichten. Verder maak je kennis met de vriendelijke bevolking. Een uitdagende tocht met veel hoogtemeters die ook het nodige vergt van je techniek en conditie.
Lees meer… 

Kano survival tocht Zweden (nieuw !!! nog 2 plaatsen vrij)
5 – 12 oktober 2019

Hiking en Adventures organiseert in samenwerking met Surviking een Kano survival trektochtin Zweden. Omdat georganiseerd survival nooit een echte survival situatie is bieden wij de combi aan met kanoën. Best of both worlds. Lekker met een kano de (semi) wildernis in op een wat primitieve manier en vooral genieten van de natuur. De natuur is simpelweg te mooi om alleen maar bezig te zijn met ‘survival’.
Lees meer…

Nepal – trekking naar Annapurna Basecamp
20 november – 8 december 2019 (nog 4 plaatsen vrij)

Adembenemend mooie reis naar Nepal met als hoogtepunt een 10-daagse trektocht naar Annapurna Basecamp (4.160m). Van daaruit heb je uitzicht over een fenomenaal landschap met enorme gletsjers en bergwanden rondom die nog eens 3.000-4.000m hoger zijn! We overnachten in eenvoudige, maar comfortabele guesthouses (2 persoons kamers).

Een prachtige reis langs diverse hoogtepunten:

• Poon Hill (3.210m – prachtige zonsopkomst over Himalaya);
• kleurrijke dorpjes met vriendelijke mensen;
• oeroude wouden met diverse soorten apen, vlinders en vogels;
• wandelen door diepe ravijnen, over hangbruggen en langs kliffen.
• Annapurna Basecamp (4.160m) met Annapurna Sanctuary

Voor en na de 10-daagse trekking is er ruimte voor de culturele hoogtepunten van Kathmandu Valley.
Lees meer…

Seizoen 2020

Noorwegen – Sneeuwschoenen trektocht
16 – 22 februari 2020  (inschrijving geopend)
Een hutten trektocht op sneeuwschoenen door de ongerepte natuur van Noorwegen, waarbij genieten op nummer één staat. In deze 5-daagse tocht laten wij jou een prachtig stukje natuur van Noorwegen zien. Van verstilde meertjes tot bergtoppen met unieke uitzichten. Te voet trekken we met onze rugzakken van hut naar hut. In principe komen we geen bevoorradingspunt tegen, dus we dragen ons eten zelf mee. Water is er in de prachtige natuur genoeg te vinden. Tijdens deze tocht leer je onderweg de basics over survival, de natuur en het hiken. We beginnen en starten deze week met een overnachting in een hotel waarbij diner en ontbijt zijn inbegrepen.
Lees meer…

Zweden – winterexpeditie bij noorderlicht 
25 maart t/m 2 april 2020 (inschrijving geopend)

Kungsleden is een lange wandelroute door de schitterende natuur van Zweeds Lappland. Bij velen van ons wel bekend van de Fjällräven Classic in augustus. Nu gaan we terug in de winter! De meren zijn bevroren en vormen een kaarsrechte en horizontale weg: alles bedekt met een dikke laag sneeuw. We trekken op onze sneeuwschoenen door de bossen van Abisko en over vlaktes tussen prachtig uitgesleten bergen. We dragen onze rugzak met daarin onze slaapzak en kleren, het eten gaat met de hondenslee. Aan het eind van de dag warmen we ons bij de houtkachel in schitterend gelegen berghutten waar we ook overnachten. Daarnaast hebben we een grote kans dat we ‘aurora borealis’, het noorderlicht te zien krijgen. Als afsluiting reizen we via een sneeuwscooter taxi terug naar de bewoonde wereld.
Lees meer…

Madeira – wandeltocht
4- 11 april 2020 (inschrijving geopend) 

Spectaculaire kliffen en stijle afdalingen langs de kust. Diepe valleien en hoge bergen. Mistige hoogvlakten met reusachtige varens en mossen. Vlakke wandelingen langs irrigatiekanaaltjes (levada’s) en door tunneltjes. We komen vele prachtige bloemen tegen en regelmatig prachtige vergezichten op de oceaan of pittoreske dorpjes. ’s Avonds is het heerlijk bijkomen in een van de talrijke restaurants langs de haven, oude stad of boulevard en de gezellige eetcafe’s waar je de lokale sfeer kunt proeven.
Lees meer…

Marokko – trekking hoge Atlas, beklimmingToubkal 
11 – 18 April 2020 (inschrijving geopend)

Toubkal in de Marokkaanse Atlas is de hoogste berg van Noord-Afrika. We beginnen in Marrakesh en bezoekende de souks met talloze slangenbezweeders en kleur- en geurrijke eetkraampjes. Daarna beginnen we aan het echte avontuur: een trekking door de hoge Atlas, waar het droge en toch groene landschap je zal verrassen. Net als de schitterende uitzichten en de vriendelijke lokale bevolking. We overnachten in pittoreske Berberdorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.De laatste dagen gaan we echt de hoogte in. Na een pittige dagwandeling de berg op overnachten we in een berghut in de sneeuw. De volgende ochtend lopen we onder begeleiding de Toubkal op.
Lees meer…

Mont Blanc beklimming Kilimanjaro (i.s.m Mountain Network) 

Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op velen. Heel veel mensen dromen ervan om een keer de Mont Blanc te beklimmen en op haar top te staan.
Lees meer

Kenia – beklimming Kilimanjaro (i.s.m Mountain Network) 
12 – 21 september 2020 (inschrijving geopend)
Een epische tocht naar het hoogste punt van het Afrikaanse continent. De beklimming van de Kilimanjaro (5.895m) is een pittige, maar onvergetelijke reis. In een lange karavaan lopen we, vergezeld door tientallen dragers, de berg op. We passeren verschillende klimaatzones en genieten van prachtige vergezichten op het Afrikaanse landschap. ‘s Avonds slaan we ons kamp op en laten we ons verrassen door de inventieve en gastvrije koks.

Na afloop kun je desgewenst een paar hoogtepunten bijboeken:

• Safari door de Serengeti of Arusha National Park

• Korte strandvakantie op de witte koraalzand-stranden van Zanzibar.
Lees meer…

Noord-Hollandse duinen – Bushcraft
mei 2020  (Ouder en kind)  (inschrijving nog niet geopend) 

Bij Bushcraft draait het om het leren van vaardigheden om comfortabel in de vrije natuur te kunnen leven. Denk aan het vinden van eetbare planten, water,  koken op een houtvuur. Maar ook het zelf maken van vuur; daar komt veel bij kijken – selectie van het juiste hout en tondelmateriaal bijvoorbeeld. En de vaardigheden om zelf een vuurboog te maken: touw maken van planten die je vindt en het uitsnijden van de houten boog. En nu nog vuur maken…
Dit weekend is ook bijzonder geschikt voor kinderen (8+). Een unieke kans om samen met je vader (of moeder, oom, tante, …) vuur te maken, touwen te knopen, te leren snijden met een mes, te speuren naar wilde dieren en natuurlijk ook te gaan slapen onder de sterren. Maar iedere volwassene zonder kind kan zich natuurlijk ook aanmelden. Zie voor een impressie ons Youtube-kanaal.

Lees meer…

Zweden – Fjällräven Classic  
Augustus 2020 (inschrijving nog niet geopend)
Veel deelnemers komen jaarlijks terug voor deze tocht, dus het is niet verwonderlijk dat velen dit de mooiste trekking in de wereld noemen. Vandaar dat deze tocht ook voor Hiking & Adventures inmiddels een ‘classic’ is!
Vijf dagen wandelen door het prachtige noord Zweedse landschap. Bergen, sneeuwvelden, riviertjes waaruit je zo kan drinken. Alles perfect georganiseerd door het Zweedse outdoor-merk Fjällräven: onderweg kun je je voorraad voedsel aanvullen en af en toe staat er een kraampje waar je wordt verrast met een lekkernij. Voorafgaand aan de trekking brengen we een middag door in Stockholm. We sluiten af met een knallend eindfeest in de ‘Trekker’s Inn’ in Abisko.

Informatie over de ATB tocht, Kano Tocht, Fjallraven Classic verschijnt medio Oktober 2019 op deze site.

 

Korting voor leden van de Nederlandse Politiebond  pastedGraphic.png
Leden van de NPB krijgen in 2019 tot €50,00 korting op onze reizen. Exacte
voorwaarden via: info@hiking-adventures.nl.   

Videofilms
Zie voor een impressie van verschillende adventure tochten ons Youtube-kanaal.

Adventure Times
Dit is de titel van onze nieuwe krant. De eerste editie van deze krant is in juli 2019 verschenen. Een speciaal door ons gemaakte krant waarin al onze belevenissen en andere interessante artikelen worden beschreven. Mocht je leuke artikelen hebben die je wilt delen, neem dan contact met ons op via joost@hiking-adventures.nl 

Aanmelden en vragen
Voor de tochten waarvoor nog geen inschrijving mogelijk is kun je je (vrijblijvende!) belangstelling kenbaar maken aan:
info@hiking-adventures.nl
Je wordt je dan tijdig geïnformeerd voordat de inschrijving start.