AGENDA 2021/ 2022

    HIKING & ADVENTURES   

Agenda 2021/2022


– Kungsleden 2022
– Fjällr
även Classic 2021/ 2022
– MINI Adventure race
– Kano Brabantse Biesbosch
– Waddentrektocht
– Bushcraft Weekend (kids & parents)
– Zweden wintertrektocht (2022)
– Schotland (2022)
– Zweden kano tocht (2022)

 Seizoen 2021/2022

Kungsleden
juni/juli 2022
Al jaren doet Hiking & Adventures met een flink aantal deelnemers mee aan de ‘Fjällräven Classic’. We maken dan met tent en rugzak een prachtige trektocht van ca 110 km door de toendra en bergen van Noord Zweden. We lopen dan het laatste deel van de zogenaamde “Kungsleden” (= Koningspad). Dat pad van ruim 400 km is aan het einde van de 19e eeuw opgericht door de Svenska Turistföreningen om de mensen de schoonheid van Lapland te laten zien. De ‘Santiago de Compostella-pelgrimsroute van het noorden’ wordt ie door sommigen genoemd. Nu zijn wij voornemens om bij voldoende belangstelling deze zeer uitdagende trail in de zomer (half juni- begin juli) van 2022 te gaan lopen. Een werkelijk epische tocht van ruim 3 weken over meer dan 400 km.
Lees meer …

Zweden – Fjällräven Classic
11 – 18 Augustus 2021 (vol)  
Veel deelnemers komen jaarlijks terug voor deze tocht, dus het is niet verwonderlijk dat velen dit de mooiste trekking in de wereld noemen. Vandaar dat deze tocht ook voor Hiking & Adventures inmiddels een ‘classic’ is!
Vijf dagen wandelen door het prachtige noord Zweedse landschap. Bergen, sneeuwvelden, riviertjes waaruit je zo kan drinken. Alles perfect georganiseerd door het Zweedse outdoor-merk Fjällräven: onderweg kun je je voorraad voedsel aanvullen en af en toe staat er een kraampje waar je wordt verrast met een lekkernij. Voorafgaand aan de trekking brengen we een middag door in Stockholm. We sluiten af met een knallend eindfeest in de ‘Trekker’s Inn’ in Abisko. Wil je mee in 2022 stuur dan een mail naar Hans Robijn via info@hiking-adventures.nl 
Lees meer …

Mini Adventure Race
10 -11 september 2021 (inschrijving geopend)
Een adventure race met een proloog op vrijdag en een wedstrijddag op zaterdag is een sportdiscipline waarbij een route van A naar B naar C, enzovoort wordt afgelegd. Tijdens de races moeten teams van 2 personen of soms ook groepen nonstop een traject op eigen kracht afleggen, waar men onderweg natuurlijke en opgebouwde hindernissen tegenkomt. De organisatie verschaft de deelnemers een landkaart waarop men zelf de  kaartcoördinaten intekent (punten waar men langs moet). De teams moeten middels navigatie zoveel mogelijk checkpoints(cp’s), verplichte punten (vp’s) en soms ook bonuspunten (bp’s) verzamelen. Deze cp’s, vp’s of bp’s zijn meestal goed zichtbaar op gehangen maar soms moet men klimmen, zwemmen of heel nauwkeurig navigeren om deze te vinden. Tegenwoord gebruikt men zg. elektronische tags, waardoor achteraf te controleren is of men de checkpoints gevonden heeft. Het team met de meeste cp’s en daarnaast de snelste tijd wint de wedstrijd. Het spreekt voor zich dat kracht, uithoudingsvermogen, souplesse en doorzettingsvermogen nodig zijn om de finish te halen.
De inschrijving van dit evenement wordt is geopend. http://www.miniadventurerace.nl

Kano-weekend Biesbosch
28 en 29 augustus 2021 (inschrijving open)
Een kano weekend in de prachtige natuur van de Biesbosch. We kamperen op het eiland van de Biesboschhoeve en aldaar zetten we onze tenten op. Mogelijk zie je daar de visarenden nog.
Lees verder ….

Waddentrektocht 16 – 20 september 2021 (inschrijving geopend)
Een trektocht over drie waddeneilanden ons culturele erfgoed. De eilanden zijn ontstaan in de ijstijd en hebben elk hun eigen karakter. We beginnen op Terschelling, al van verre verwelkomt de vuurtoren Brandaris ons. Daarna steken we het wad over met de boot naar Vlieland, prachtige zandstranden strekken zich aan de noordkant uit over de lengte van het eiland. In het zuiden van Vlieland vormen de Wadden de horizon. We maken weer een oversteek vanaf de Vliehorst naar Eierland (Texel). Op Texel wonen evenveel schapen als mensen, zo’n 13.500. In het voorjaar zorgen de tienduizenden lammetjes in de weiden voor het ultieme voorjaarsgevoel. Texel is Nederland in het klein, wordt vaak gezegd. Dat geldt zeker voor alle landschappen die op dit eiland voorkomen: duinen, bos, heide, strand, wad, polders en weiden.
Lees meer…

Noord-Hollandse duinen – Bushcraft
16 – 18 september 2022 (Ouder en kind)
Bij Bushcraft draait het om het leren van vaardigheden om comfortabel in de vrije natuur te kunnen leven. Denk aan het vinden van eetbare planten, water,  koken op een houtvuur. Maar ook het zelf maken van vuur; daar komt veel bij kijken – selectie van het juiste hout en tondelmateriaal bijvoorbeeld. En de vaardigheden om zelf een vuurboog te maken: touw maken van planten die je vindt en het uitsnijden van de houten boog. En nu nog vuur maken…
Dit weekend is ook bijzonder geschikt voor kinderen (8+). Een unieke kans om samen met je vader (of moeder, oom, tante, …) vuur te maken, touwen te knopen, te leren snijden met een mes, te speuren naar wilde dieren en natuurlijk ook te gaan slapen onder de sterren. Maar iedere volwassene zonder kind kan zich natuurlijk ook aanmelden.
Zie voor een impressie ons Youtube-kanaal.
Lees meer…

2022

Zweden – winterexpeditie bij noorderlicht
Groep I: 29 maart – 6 april 2022  & Groep II: 6 april – 14 april 2022
Kungsleden is een lange wandelroute door de schitterende natuur van Zweeds Lappland. Bij velen van ons wel bekend van de Fjällräven Classic in augustus. Nu gaan we terug in de winter! De meren zijn bevroren en vormen een kaarsrechte en horizontale weg: alles bedekt met een dikke laag sneeuw. We trekken op onze sneeuwschoenen door de bossen van Abisko en over vlaktes tussen prachtig uitgesleten bergen. We dragen onze rugzak met daarin onze slaapzak en kleren, het eten gaat met de hondenslee. Aan het eind van de dag warmen we ons bij de houtkachel in schitterend gelegen berghutten waar we ook overnachten. Daarnaast hebben we een grote kans dat we ‘aurora borealis’, het noorderlicht te zien krijgen. Als afsluiting reizen we via een sneeuwscooter taxi terug naar de bewoonde wereld.
Lees meer…

Schotland
19 – 28 Mei 2022  (vol)
Een trekking door misschien wel de mooiste gebieden van Schotland. Langs meren en over heuvels wandelen we dagelijks vanuit Ford William. Onderweg passeren we schapenweiden en doorkruisen we uitgestrekte heidevelden. We doorwaden een paar riviertjes en overnachten in een schitterend gelegen guesthouses. Aan het eind beklimmen we de Ben Nevis waarna we genieten van een biertje in het prachtige Fort William. Een prachtige reis door een van de mooiste gebieden van Europa!
Lees meer …

Kano tocht Zweden 
1 – 7 juni 2022  

Hiking en Adventures organiseert een Kano trektocht in Zweden. Omdat georganiseerd survival nooit een echte survival situatie is bieden wij de combi aan met kanoën. Best of both worlds. Lekker met een kano de (semi) wildernis in op een wat primitieve manier en vooral genieten van de natuur. De natuur is simpelweg te mooi om alleen maar bezig te zijn met ‘survival’.
Lees meer…

Videofilms
Zie voor een impressie van verschillende adventure tochten ons Youtube-kanaal.

Adventure Times
Dit is de titel van onze nieuwe krant. De eerste editie van deze krant is in juli 2019 verschenen en inmiddels is de 5e editie zojuist (18 december 2020 verschenen. Een speciaal door ons gemaakte krant waarin al onze belevenissen en andere interessante artikelen worden beschreven. Mocht je leuke artikelen hebben die je wilt delen, neem dan contact met ons op via joost@hiking-adventures.nl 

Aanmelden en vragen
Voor de tochten waarvoor nog geen inschrijving mogelijk is kun je je (vrijblijvende!) belangstelling kenbaar maken aan:
info@hiking-adventures.nl
Je wordt je dan tijdig geïnformeerd voordat de inschrijving start.