(foto: Team Hiking-Adventures Marokko 2017)

Mountain Bike expeditie Roemenië

Prijs: € 985,–

Maximum aantal deelnemers: 12 personen

Periode: 14 september – 21 september 2019.

Aantal kilometers: +/- 200. Hoogtemeters: +/- 6.400 mtr.
Het aantal kilometers lijkt gering, maar deze bestaan voor een heel groot deel (> 50%) uit single tracks !

Beschrijving:
Volgens de Lonely Planet is Transylvanië (Karpaten) één van ‘s werelds top bestemmingen in 2016. In dit nog nauwelijks door westerse toeristen ontdekte gebied hebben wij samen met onze lokale partners een fantastische mountainbikereis uitgezet. Tijdens deze reis rijd je o.a. over de schitterende Bucegi trail, dichte bossen en heb je mooie uitzichten. Verder maak je kennis met de vriendelijke bevolking. Een uitdagende tocht met veel hoogtemeters die ook het nodige vergt van je techniek en conditie.

Dag 1: Aankomst in Boekarest
Je wordt afgehaald van het vliegveld van Boekarest (Roemenië). Tijdens de transfer (3 à 4 uur) naar Brasov maak je al kennis met de ruige Karpaten.
Overnachting in een hotel (3*) in Brasov.

Dag 2: Postovaru Ostavaru
De eerste dag maak je een warming-up in de omgeving van Brasov naar het skiresort Poiana. Eerst rijd je door het oude stadcentrum en vervolgens volgt de beklimming via een bosweg. Terug gaat het over een adembenemende singletrack.
(26 km / hm 800 mtr. pos. en neg.) Een tweede run is mogelijk met afdaling via een andere trail. Overnachting hotel (3*)

Dag 3: van Poiana Brasov naar Poiana Secuilor
Vanaf het hotel fietsen we naar Poiana Brasov en volgen we een mooie single track door de bossen van de Postavaru bergen. Onderweg komen we over weiden met verspreid staande eeuwen oude eiken en hebben we schitterende uitzichten op de bergen van Postavaru en Bucegi. We bezoeken de spectaculaire Rasnoavei kloof waarna we aan de laatste beklimming naar de berghut van Poiana Secuilor beginnen. (21 km / hm 950 mtr pos.) Overnachting berghut

Dag 4: Poiana Secuilor naar Busteni
Nadat we de berghut hebben verlaten nemen we de singletracks door de bossen van Fetifoiu richting de voet van het Bucegi gebergte. Vervolgens volgt een beklimming over een onverharde weg naar de berghut van Poiana Izvoarelor. Hierna dalen we via een lange singletrack af naar Busteni.
(27 km en hm 1000 mtr pos en neg.)

Dag 5: Bucegi plateau
Vandaag bereiken we zowel letterlijk als figuurlijk één van de hoogtepunten van de toer! Een minibus brengt ons naar een plateau van 1900 mtr. Vervolgens rijden we via een spectaculaire singletrack naar de hoogste top van de Bucegi (de Omu, 2504 mtr). Onderweg stoppen we bij de geomorphologische monumenten Babele en Sfinx. Verder rijden we over een singletrack door prachtige alpenweiden. Met name de oversteek van de Cerdac is schitterend. We pauzeren bij de berghut “Omu”. Daarna dalen we via een oude singletrail af naar de Padina berghut op 1500 mtr. Overnachting in een berghut. (25 km / hm 1300 mtr. pos, 2200 mtr. neg). (mocht de weersomstandigheden de beklimming van de Omu verhinderen, dan volgt een alternatieve route via het meer van Bolboci)

Dag 6: Bucegi plateau naar Poarta
We verlaten het Bucegi plateau via de Strunga pass. Een goede test voor onze mountainbike techniek! Halverwege pauzeren we om een traditionele schaapskooi te bezoeken (met mogelijkheid om verse kaas te proeven). Daarna dalen we af; stenig en technisch in het begin, vervolgens vloeiend door alpenweiden en bossen. Onderweg schitterende uitzichten over de heuvels rondom het Bran kasteel en de massieve rotsen van het Bucegi massief. Overnachting in het bergdorpje Simon waar we in ons pension genieten van de heerlijke lokale gerechten. ( 30 km / hm 900 pos en 1600 mtr neg). Mogelijkheid om aan het eind nog 5 km met (400 hm pos + neg) toe te voegen.

Dag 7: Bran country
Een fantastische manier om deze mountainbikeweek af te sluiten: 32 kilometer van klimmen en dalen over singletracks en onverharde wegen door weiden en bossen. ’s Morgens zorgt de Balaban richel voor schitterende uitzichten en vloeiende afdalingen. Via smalle singletracks dalen we af naar de Zarnesti kloven waarna we weer langs indrukwekkende rotswanden omhoog klimmen naar het idyllische Piatra Craiului. Overnachting in het zelfde gasthuis. (40 km / hm 1400 mtr. pos en 1200 mtr neg)

Dag 8: transfer naar vliegveld van Boekarest

*Note: Afhankelijk van het niveau van de groep kunnen de afstanden vergroot worden. Eventueel kunnen er skiliften gebruikt worden om extra downhill trajecten te realiseren. Deze aanpassingen kunnen dagelijks ter plaatse met de gids worden overlegd.

De reis wordt als volgt uitgevoerd:

Je rijdt de tocht op je eigen ATB. Hiking en Adventures biedt vervoer van de eigen ATB aan voor €125,-. Het is uiteraard ook mogelijk dat je zelf je ATB met het vliegtuig meeneemt.  

        Inclusief:

 • Alle overnachtingen (7 overnachtingen in hotels of gasthuizen / berghutten)
 • Alle maaltijden behalve lunches op dag 1 en 8. (lunchpakketjes / zelf ’s morgens klaarmaken),
 • Ervaren –meefietsende – Engelstalige Roemeense berggids
 • Transfers van vliegveld Boekarest naar startpunt fietstocht en retour. (beide worden 1 keer uitgevoerd)
 • Bagage vervoer tussen de overnachtingsadressen
 • Professionele wielerbroek en wielershirt (Team Hiking & Adventures)
 • Minibus voor de transfers op dag 1, 5 en 8
 • Trainingsweekend in Limburg (25 + 26 mei 2019).
 • Nog 2 nader te bepalen trainingsdagen

  Exclusief:

 • Vliegreis naar Boekarest (voor eigen rekening, de richtprijs is ongeveer €200,-)
 • Eventuele extra transfer op dag 1 of dag 8: € 150 per rit.
 • Eventuele verlenging van je reis in Boekarest (voor eigen rekening)
 • Eventuele tickets skiliften
 • Fooien, drankjes, eventuele extra’s
 • Verzekeringen

  Vluchten:

  De volgende maatschappijen vliegen vanaf Schiphol op Boekarest: KLM en Tarom
  WizzAir vliegt vanaf Charleroi en Dortmund op Boekarest en vanaf Eindhoven (de laatste alleen niet op zaterdag. Deze vliegreis dien je zelf te boeken.Een advies volgt z.s.m. vanuit Hiking & Adventures voor de vliegticket opties.

  Trainingen

  Voorlichting / In-test:
  23-mrt-2019 in Oosterhout
  -’s-ochtend voorlichting + technische in-test
  -’s-middags conditionele in-test op MTB-route Dorst
  1e training:
  06-apr-2019 in Nuenen
  2e training / weekeind:
  25+26-mei-2019 in Limburg of Driebergen of Utrechtse heuvelrug (wordt nog nader afgestemd)
  3e training:
  29-juni-2019 op Utrechtse Heuvelrug
  Tijdstippen zullen liggen tussen 09:00 en 15:00.
  Exacte opkomst-locaties volgen nog.