Fjällräven Classic 2022

Fjällräven Classic 2022

Een trekkingfeest in de Zweedse bergwereld

In augustus 2022 gaan we voor de 8ste keer een fantastische trekking maken door het noordelijkste puntje van Zweden: de Fjällräven Classic.  Deze tocht – door sommigen beschreven als ’the most beautiful trekking in the world’ – is voor iedereen haalbaar die per dag ongeveer 6 tot 8 uur kan wandelen met een eigen rugzak. De totale tocht is 110 km en we doen er 5 wandeldagen over. Onderweg zal je overnachten in de vrije natuur in een tentje die je deelt met een maatje.

De Fjällräven Classic trektocht gaat door één van de mooiste gebieden van de wereld. De route voert je langs het klassieke wandelpad Kungsleden in Zweeds Lapland, van Nikkaluokta in het zuiden tot Abisko in het noorden. Op je tocht kom je langs vele welbekende plaatsen: het majestueuze Kebnekaise-massief, de kale Tjäktja-pas, de golvende heide bij Alesjaure en het weelderige groen in het Nationale Park Abisko. Er zijn regelmatig bemande controleposten. Het is eventueel mogelijk medische verzorging te krijgen en er is gelegenheid om je energiereserves op te krikken.

De trektocht kan lang en op sommige stukken ook zwaar zijn, maar met een goede voorbereiding kan echt iedereen de route met succes afleggen. Elk jaar staan er net iets meer dan 2000 mensen uit ongeveer 30 landen aan de startlijn. Die starten niet allemaal tegelijk maar verspreidt over 3 dagen. Sommigen hebben nooit eerder een trektocht gemaakt, terwijl anderen ervaren wandelaars en trekkers zijn. Wat hun achtergrond ook is, na het voltooien van de 110 km, vertellen ze meestal over de fantastische ervaringen in de bergen, de kameraadschap en de fantastische sfeer. En daarom gebruiken wij het woord trekkingfeest als het gaat om de Fjällräven Classic.

CIMG4597
CIMG4621

Mocht dit iets voor je zijn en wil je inschrijven dat kan via de knop inschrijven hieronder.  Heb je vragen over deze tocht of de trainingen stuur dan een mail naar:

Info@hiking-adventures.nl

Inschrijven (klik hier)

Fjällräven Classic augustus 2022

In deze nieuwsbrief maken we je alvast bekend met enkele ins- en outs van deze reis: de reissom en wat je daarvoor krijgt, de trainingen in Nederland en een kort overzicht van de trektocht in Zweden. Meer gedetailleerde reisinformatie (praktische, zaken, uitgebreid reisschema, kleding, tips & meer) zal bekend worden in de 2e Nieuwsbrief Fjällräven Classic die je later via de mail ontvangt.

1 De trektocht Fjällräven Classic in Zweden

De Fjällräven Classic is een 110 km lange trektocht door Zweeds Lapland. De route voert je langs het klassieke wandelpad Kungsleden in Zweeds Lapland, van Nikkaluokta in het zuiden tot Abisko in het noorden. Op je tocht kom je langs het majestueuze Kebnekaise-massief, de kale Tjäktja-pas, de golvende heide bij Alesjaure en het weelderige groen in het Nationale Park Abisko.

De trekking wordt vaak genoemd:  ‘the most beautiful trekking in the world’.

2. De reissom & aanbetaling                          

De totale reissom voor deze reis is € nnb (exclusief de  vliegreis).

Inbegrepen:

Overnachting (incl. ontbijt in het Quality hotel te Stockholm) op de 1e dag; Diner in Stockholm; Alle overnachtingen tijdens de trekking. Gebruik pan/brander/stokken/rugzak en 2p tent; Inschrijfkosten Fjällräven Classic; Alle maaltijden tijdens de trekking; Hikingpas en routekaart; vervoer ter plaatse in Zweden; Nederlandse reisbegeleiding tijdens de tocht; een shirt van Hiking & Adventures, (mag je behouden); Eén trainingsdag in februari en juli en een verzorgd trainingsweekend incl. overnachting, ontbijt, lunch en diner in mei.

Niet inbegrepen:

CIMG4487

Vliegreis Amsterdam-Stockholm-Kiruna, vervoer en reiskosten van en naar Schiphol en van en naar de locatie van de trainingsdagen in Nederland, versnaperingen, maaltijden buiten de door de organisatie verstrekte maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.

3. Trainingen in Nederland

Het wandelen met een volledig bepakte rugzak in heuvelachtig terrein is echt anders dan een ommetje in het park. Daarom zijn er voorafgaand aan de trektocht in Zweden een aantal trainingen om te wennen aan het lopen met bepakking en het leren kennen van de expeditieleiding en de andere deelnemers. Ook zullen praktische tips gegeven worden over het inpakken van de rugzak, opzetten en afbreken van de tent, eten/ drinken etc.

4. De reis van en naar Zweden

In augustus 2022 vertrek vanaf luchthaven  Schiphol naar Stockholm. Daar blijven we een dag om deze prachtige stad te bezichtigen. De volgende dag reizen we door naar Kiruna. Daar verblijven we een middag/ avond op de camping Ripan. De start van de Fjällräven Classic 2022 zal voor ons zijn op (n.n.b). En de trekking tot en met n.n.b., dan arriveren we in Abisko en zit onze trekking erop. Een dag later gaan we met de bus naar Kiruna airport en is de terugvlucht naar Schiphol.

Met avontuurlijke groet,

Team Hiking en Adventures.