Fjällräven Classic

CIMG4482

Fjällräven Classic 2018

Hiking & Adventures heeft nog enkele plekken in het team 2018 over! Wil je mee schrijf je in via deze site of neem contact om met Hans Robijn via info@hiking-adventures.nl of bel 06-51054491

badge FC                      P1060825

Een trekkingfeest in de Zweedse bergwereld

Van 15 tot en met  22 augustus 2018 gaan we een fantastische trekking maken door het noordelijkste puntje van Zweden: de Fjällräven Classic.  Deze tocht – door sommigen beschreven als ’the most beautiful trekking in the world’ – is voor iedereen haalbaar die per dag ongeveer 6 tot 8 uur kan wandelen met een eigen rugzak. De totale tocht is 110 km en we doen er 5 wandeldagen over. Onderweg zal je overnachten in de vrije natuur in een tentje die je deelt met een maatje.

De Fjällräven Classic trektocht gaat door één van de mooiste gebieden van de wereld. De route voert je langs het klassieke wandelpad Kungsleden in Zweeds Lapland, van Nikkaluokta in het zuiden tot Abisko in het noorden. Op je tocht kom je langs vele welbekende plaatsen: het majestueuze Kebnekaise-massief, de kale Tjäktja-pas, de golvende heide bij Alesjaure en het weelderige groen in het Nationale Park Abisko. Er zijn regelmatig bemande controleposten. Het is eventueel mogelijk medische verzorging te krijgen en er is gelegenheid om je energiereserves op te krikken.

De trektocht kan lang en op sommige stukken ook zwaaCIMG4597r zijn, maar met een goede voorbereiding kan echt iedereen de route met succes afleggen. Elk jaar staan er net iets meer dan 2000 mensen uit ongeveer 30 landen aan de startlijn. Sommigen hebben nooit eerder een trektocht gemaakt, terwijl anderen ervaren wandelaars en trekkers zijn. Wat hun achtergrond ook is, na het voltooien van de 110 km, vertellen ze meestal over de fantastische ervaringen in de bergen, de kameraadschap en de fantastische sfeer. En daarom gebruiken wij het woord trekkingfeest als het gaat om deFjällräven Classic.

CIMG4621

En wij hebben gegarandeerde startplaatsen! Mocht dit iets voor je zijn en je heb vragen, stuur dan een mail naar:

Info@hiking-adventures.nl

Je kunt je ook direct inschrijven voor deze tocht via onze inschrijfformulier op de pagina:

https://www.hiking-adventures.nl/inschrijven/

 

Fjällräven Classic augustus 2018

Dit is de eerste nieuwsbrief over de Fjällräven Classic, de trektocht door de Zweeds Lapland van 15 augustus tot en met 22 augustus 2017.

In deze nieuwsbrief maken we je alvast bekend met enkele ins- en outs van deze reis: de reissom en wat je daarvoor krijgt, de trainingen in Nederland en een kort overzicht van de trektocht in Zweden. Meer gedetailleerde reisinformatie (praktische, zaken, uitgebreid reisschema, kleding, tips & meer) zal bekend worden in de 2e Nieuwsbrief Fjällräven Classic die je ontvangt na de aanbetaling.

CIMG4523

1 De trektocht Fjällräven Classic in Zweden

De Fjällräven Classic is een 110 km lange trektocht door Zweeds Lapland. De route voert je langs het klassieke wandelpad Kungsleden in Zweeds Lapland, van Nikkaluokta in het zuiden tot Abisko in het noorden. Op je tocht kom je langs het majestueuze Kebnekaise-massief, de kale Tjäktja-pas, de golvende heide bij Alesjaure en het weelderige groen in het Nationale Park Abisko.

De trekking wordt vaak genoemd als ‘the most beautiful trekking in the world’.

2. De reissom & aanbetaling                          CIMG4488

De totale reissom voor deze reis is 750 euro. (exclusief de  vliegreis)

Inbegrepen

Alle overnachtingen (incl. ontbijt in hotel), inschrijfkosten Fjällräven Classic, alle maaltijden tijdens de trekking, hikingpas en routekaart, diner in Stockholm, vervoer ter plaatse, Nederlandse reisbegeleiding tijdens de tocht, trainingsdagen in Nederland,  een hardshell jack, merk Vaude (type Men’s of Woman’s Zebru UL 3L, kleur iron) en shirt van Hiking & Adventures, mag je behouden). Een rugzak en/of een tent kan eventueel geleend worden.

Niet inbegrepen

Vliegreis, vervoer en reiskosten van en naar Schiphol en van en naar de locatie van de trainingsdagen in Nederland, versnaperingen, maaltijden buiten de door de organisatie verstrekte maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.

 CIMG4487

3. Trainingen in Nederland

Het wandelen met een volledig bepakte rugzak in heuvelachtig terrein is echt anders dan een ommetje in het park. Daarom zijn er voorafgaand aan de trektocht in Zweden een aantal trainingen om te wennen aan het lopen met bepakking en het leren kennen van de expeditieleiding en de andere deelnemers. Ook zullen praktische tips gegeven worden over het inpakken van de rugzak, opzetten en afbreken van de tent, eten/ drinken etc. De trainingen bestaan uit in totaal vier wandeltrainingen in Nederland waarvan één weekend in Limburg.

4. De reis van en naar Zweden

Op woensdag 15 augustus vertrek vanaf luchthaven  Schiphol naar Stockholm. Daar blijven we een dag om deze prachtige stad te bezichtigen. De volgende dag reizen we door naar Kiruna. Daar verblijven we een dag op de camping. De start van de Fjällräven Classic 2018 zal voor ons zijn op vrijdag 17 augustus. De trekking tot en met dinsdag 21 augustus, dan arriveren we in Abisko en zit onze trekking erop. Op woensdag 22 augustus is de terugvlucht naar Schiphol.

Met avontuurlijke groet,

Team Hiking en Adventures.