Prijs €1595,-

Datum wandeling: 10 t/m 18 juni 2024.

Aantal deelnemers: maximaal 10 per groep, op volgorde van inschrijving. 

Inschrijven
Wil je direct inschrijven voor deze tocht klik dan op deze link (Inschrijven) en je komt op de juiste pagina.

De Wicklow Mountains in Ierland. Een magnifiek gebied met uitstekende wandelmogelijkheden. In juni 2024 gaan we deze route wandelen.

De Wicklow Mountains vormen een bergketen in het zuidoosten van Ierland. De hoogste berg in deze keten is de Lugnaquilla (925 m), gevolgd door de Mullaghcleevaun (847 m). Een klein gedeelte (2800 ha) is beschermd natuurgebied en vormt het nationaal Park Wicklow Mountains. Het lange afstandswandelpad loopt gedeeltelijk door de Wicklow Mountains. Populaire plekken in het gebied zijn de kloosterruïnes van Glendalough (wat dal van de twee meren betekent) – een van de oudste christelijke kloostervestigingen van Europa – en de Powerscourtwaterval, met 121 m de hoogste van Ierland. Het wandelpad van de Wicklow Way is ongeveer 132 km lang en gaat door de heuvels en bergen van de drie graafschappen Dublin, Carlow en Wicklow.  Wij lopen deze route in zeven etappes, van Dublin naar Glenmalure en we eindigen weer in Dublin. De totale route is zo’n 125 km lang. Bij terugkeer in Dublin kun je de reis met 2 dagen verlengen zodat het mogelijk is om Dublin op eigen gelegenheid te verkennen. 

Etappes:
10-6-2024: dag 1 Aankomst in Dublin en door naar Shillelagh
11-6-2024: dag 2 Clonegal – Shillelagh
12-6-2024: dag 3 Shillelagh – Moyne
13-6-2024: dag 4 Moyne – Glenmalure
14-6-2024: dag 5 Glenmalure – Roundwood
15-6-2024: dag 6 Roundwood – Enniskerry
16-6-2024: dag 7 Enniskerry – Marley Park (Dublin)
17-6-2024: dag 8 Dublin – stadsbezichtiging
18-6-2024: dag 9 Dublin – Amsterdam

Dublin
Dublin bruist! In o.a. de wijk Temple Bar vind je vele restaurants en met name gezellige pubs, beide goed voor uitstekende maaltijden en live muziek tot in de late uurtjes! Bezoek de prachtige bibliotheek van Trinity College met het bekende ‘Book of Kells’. Maar ook Christchurch Cathedral, St. Patricks Cathedral en Dublin Castle mag je niet overslaan. Houd je van kunst? Ga dan naar de National Gallery of Art. En ben je (inmiddels) een liefhebber van de Ierse dranken? Ga dan naar de Guinness Storehouse of de Old Jameson Distillery waar je uitleg krijgt over het bereidingsproces van deze wereldberoemde, Ierse dranken. Winkelen doe je in Grafton Street, O’Connel Street en Henry Street, of in winkelcentra als St. Stephens Green Centre en Powerscourt Centre.

Verblijf en Voeding
We verblijven in B & B’s in een tweepersoons kamer op basis van logies/ ontbijt. Op dag 2 – 7 ontvang je bij de start een lunchpakket voor onderweg.

Data trainingen: 
– zondag 3 maart 2024 Castricum (duin en strand route)
– zondag 14 april 2024 (Training te Amsterdam e.o. en dan gaan we langs de Fjällräven shop. Daar is het mogelijk om met 20% korting je uitrusting compleet te maken);
– vrijdag 24 t/m zondag 26 mei 2024 wandelweekend te Overijssel/ Utrecht (incl. overnachtingen, ontbijt, lunch en diner);
– zondag 15 december 2024 Amsterdam (H & A reünie walk).

Wat is inbegrepen:
– De wandeling van 10 – 18 juni 2024
– 8 overnachtingen in een B & B of hotel op basis van een tweepersoonskamer
– ontbijt en lunchpakket (dag 2 – 7)
– Dagelijks bagage transport tijdens de wandeltocht naar de volgende overnachtingslocatie
– Transfers waar nodig tijdens de wandeling
– Verdere uitleg over deze tocht bij de eerste trainingsdag in Castricum
– Alle trainingsdagen en het trainingsweekend hierboven genoemd
– Reisbegeleiding door instructeurs van Hiking en Adventures
– Video en foto’s van de tocht
– Herinnering Wicklow Way

Wat is niet inbegrepen:
– De reis naar het startpunt Ierland en retour
– De avondmaaltijd is niet inbegrepen. In de omgeving van onze overnachtingsplaatsen zijn lokale pubs waar je heerlijk kunt eten.
– Reisverzekering
– Annuleringsverzekering
– Versnaperingen onderweg

Inschrijven
Wil je voor de Wicklow Way inschrijven, klik dan op deze link (Inschrijven) en je komt op de juiste pagina.

De reis naar Ierland
De reis naar Ierland dien je op eigen gelegenheid te organiseren. Het is mogelijk om op maandag 10 juni 2024 de vroege ochtendvlucht te nemen vanuit Amsterdam naar Dublin en aansluitend naar Shillelagh. De terugreis kan je op 18 juni 2024 doen, neem dan een avondvlucht zodat we overdag nog lekker in Dublin kunnen banjeren. Op de eerste trainingsdag en in de nieuwsbrieven zullen we tijdig met een goed reisadvies komen. Uiteraard kun je er ook een vakantie voor- of achteraan plakken. 

Vragen:
Heb je op voorhand al vragen over deze tocht stuur dan een mail naar joost@hiking-adventures.nl