IJsland verslagen

Het eerste dagje IJsland training in Apeldoorn.

Zaterdag 6 januari 2018 was het dan eindelijk zover. De eerste informatiedag over IJsland en natuurlijk het eerste stukje wandelen om alvast in de stemming te komen.

Verzamelen in de Stayokay Apeldoorn met de verschillende groepen samen. Wakker worden met een bakkie na een flinke ochtendrit. Voor mij na Lapland en de Toubkal de derde uitdaging op rij. Voor mijn vrouw de eerste grote uitdaging. Super om het een keer samen te kunnen gaan ervaren.

De groep was groter dan in eerste instantie bij de inschrijving was opgegeven, maar dat maakt het alleen maar gezelliger. Na het eerste en zeer vertrouwde UIT luisteren, heette Hans ons namens de organisatie welkom en verzocht ons naar de diverse lokalen te gaan voor een uitleg of presentatie over de diverse tochten.

Na een leuke presentatie van een enthousiaste Ankie, ex IJsland ganger kon haar foto boek nog even worden ingekeken,

Hoewel het tijdens de presentatie duidelijk werd dat wij echt rekening moeten gaan houden met wind, kou, ijs en regen, werden wij er toch echt warm van. Wat een geweldige pure natuur en wat een onwijs gaaf vooruitzicht. Ja en een beetje afzien en zeker wat natte voeten krijgen, nou dat zien wij daar wel.

Daarna een toelichting van Joost, die samen met Micha onze begeleiders in IJsland zijn. Joost heeft zelf ook ervaring, maar dan uit de tijd van de berenvellen en knotsen.

Hoewel nog niet alle informatie bekend was geeft dit wel een redelijk goed beeld van wat ons te wachten staat.

Leuke, diverse groep met een samenstelling van Hiking veteranen en nieuwkomers. In ieder geval een enthousiast groepje bij elkaar. Rugzakken om en met de hond aangelijnd op pad gegaan. Eest richting Asseltse heide en daarna richting Hoog-Soeren voor een pannenkoekje met een warm bakkie.

Perfect wandelweer. Zonnetje, droog en mooi winter vergezichten.

Onderweg nog een kleine gratis drone presentatie.

Na de lunch lekker babbelend met verschillende deelnemers het laatste stukje terug richting Apeldoorn. In totaal toch om en nabij de 20 km weg gestapt. Gezellig kennis kunnen maken met verschillende mensen uit de groep. Oud bekenden en nieuwe contacten. Uiteraard nog niet iedereen persoonlijk kunnen spreken, maar dat komt vast nog bij de volgende trainingen of de tocht zelf.

Daarna nog de mogelijkheid om wat nieuw materiaal te bekijken en voor wie het wilde de mogelijkheid richting Vos Outdoor te gaan voor wat paswerk en aanschaf nieuw materiaal. Nu eens niet tijdens de tocht ingelast en dat was een prima idee en een goede afsluiting van een goed geregelde, gezellige dag.

Wij hebben er nu al erg veel zin in.

Carl en Emmy