Kungsleden, het koningspad in Noord Zweden 
23 juni – 14 juli 2022

Wil je meer informatie? Mail dan met Hans Robijn via info@hiking-adventures.nl

Al jaren doet Hiking & Adventures met een flink aantal deelnemers mee aan de ‘Fjällräven Classic’. We maken dan met tent en rugzak een prachtige trektocht van ca 110 km door de toendra en bergen van Noord Zweden. We lopen dan het laatste deel van de zogenaamde “Kungsleden” (= Koningspad). Dat pad van ruim 400 km is aan het einde van de 19e eeuw opgericht door de Svenska Turistföreningen om de mensen de schoonheid van Lapland te laten zien. De ‘Santiago de Compostella-pelgrimsroute van het noorden’ wordt ie door sommigen genoemd.

Nu zijn wij voornemens om bij voldoende belangstelling deze zeer uitdagende trail in de zomer (half juni- begin juli) van 2022 te gaan lopen. Een werkelijk epische tocht van ruim 3 weken over meer dan 400 km. 

Via Google en op You-tube kan je veel info en filmpjes vinden over deze prachtige tocht.

De gebruikelijke route van de trekking begint in het noorden bij Absiko, maar wij gaan ‘m andersom lopen, van zuid naar noord. We beginnen in Hemavan en eindigen in Abisko. 

Grofweg is de Kungsleden te verdelen in vijf stukken:

Hemavan – Ammarnäs

Ammarnäs – Kvikkjokk

Kvikkjokk – Saltoluokta

Vakkotavare – Nikkaluokta

Nikkaluokta – Abisko

De dag etappes zullen tussen de 25 en 30 km zijn. In totaal ben je ongeveer een 3,5 week onderweg. Om goed aan de start te verschijnen zullen we ook trainingsdagen/ weekenden organiseren in Nederland; dat hoort bij het totaalpakket Kungsleden dat Hiking & Adventures aanbiedt.

Heb je belangstelling om ook deze zeer uitdagende tocht mee te doen of wil je meer informatie, stuur dan een mail naar info@hiking-adventures.nl of bel met Hans Robijn 06-51054491.

Inmiddels heb zich al ruim 25 deelnemers ingeschreven!

Met avontuurlijke groet, Team Hiking & Adventures

Michel, Joost en Hans.