Nepal

Hiking en Adventures                                    

Nepal: Annapurna Sanctuary 

20 november – 8 december 2019

Nu met optionele 2 dagen safari! 


Annapurna Basecamp (4130m) ligt in het hart van Annapurna Sanctuary, tussen diverse bergen van 6000 en 8000 meter hoog. Een schitterende, voor hindoes en boeddhisten heilige, plek. Ondanks de hoogte lijkt het toch of je in een dal staat. Een ervaring die je je leven bij je houdt!

Reisimpressie
Tijdens deze trekking nemen we ruim voldoende tijd om te wennen aan de hoogte. We lopen door sprookjesachtige Rododendronbossen met reusachtige baardmossen en heidestruiken, we trekken bergkammen over, lopen langs rivieren en door een ravijn richting Annapurna Basecamp.

We passeren enkele watervallen en spectaculaire hangbruggen met gebedsvlaggen. We stoppen voor een bad in een heetwaterbron en genieten vrijwel dagelijks van het uitzicht op reusachtige bergen en pittoreske Nepalese dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Onderweg eten en slapen we in de talrijk aanwezige, eenvoudige guesthouses. We hebben voldoende tijd voor foto’s en ontmoetingen met blijmoedige, vriendelijke Nepalezen. Als we meer tijd nodig hebben om te acclimatiseren dan doen we er een dag langer over. Als het allemaal meezit dan kunnen we op de terugweg een extra excursie maken naar een traditioneel dorp of nog een pittige heuvelrug oversteken.

Ook is er de mogelijkheid om de trekking een dag in te korten of (indien noodzakelijk) een alternatieve route te kiezen.

Rondom de trekking is er voldoende gelegenheid om kennis te maken met de cultuur van Nepal. We bezoeken enkele tempels en een museum. Daarnaast zijn er vrije dagen in Pokhara en Kathmandu om op eigen initiatief op onderzoek uit te gaan.

Tenslotte ben je vrij om enkele dagen later terug te reizen. Je kunt ter plekke een paar nachten bijboeken in het hotel in Pokhara of Kathmandu.

Periode
woensdag 20 november – zondag 8 december 2019

Programma
dag 1  vertrek Amsterdam (ca 20.00)
dag 2  aankomst Kathmandu (ca 12.00), eind van de middag: rondwandeling.
dag 3  dagreis per luxe bus* naar Pokhara, avond vrij
dag 4  ontmoeting met gidsen en dragers, voorbereiding voor trektocht, vrije tijd
dag 5  transfer naar startpunt trektocht, aanvang trekkingdag 5 – dag 10 wandelen over bergkammen en door ravijnen. Diverse hoogtestages en voldoende tijd om te acclimatiseren
dag 7 vroege ochtend: beklimming Poon Hill voor spectaculaire zonsopkomst.
ca dag 12 Annapurna Basecamp (4130m) overweldigend uitzicht op gletsjerdal en 360 graden zicht op bergen van 6000m-8000m+
ca dag 14 einde trektocht, transfer naar Pokhara
ca dag 15 vrije dag in Pokhara.
dag 16  dagreis per luxe bus naar Kathmandu, avond vrij
dag 17 Vrije dag of tour in Kathmandu.
dag 18  Vertrek Kathmandu (ca 13.00) – aankomst Amsterdam (ca 22.00).

Omstandigheden / zwaarte

 • We overnachten in eenvoudige hotels en tijdens de trekking in vrij primitieve guesthouses.
 • Het eten is doorgaans prima. Veel keuze met heerlijke lokale en internationale gerechten.
 • Dieet: Vermijd in de bergen vleesgerechten ivm hygiene en lokale gebruiken. Er zijn voldoende vegetarische alternatieven. Lactose/gluten en dergelijke is in Nepal vrijwel onbekend.
 • Tijdens de trektocht wandelen we dagelijks ca 7 uur, soms langer. Wandelen in de Himalaya is een beleving. Doorgaans goed toegankelijke paden met veel uitgesleten rotsen en stenen traptreden. Soms moet je een beetje klauteren of een primitieve brug oversteken. Kilometers zeggen hier niet veel. Reken op grote hoogteverschillen. Een dagetappe van 1000m naar 1200m kan betekenen dat je een ravijn en heuvelrug moet passeren: zomaar even 800 omhoog en 600 naar beneden!
 • Hoogteziekte is een risico wat voor 99% is uit te sluiten door voldoende tijd voor acclimatisatie! Ons reisschema is hierop ingedeeld. Daarnaast monitoren we de deelnemers en kunnen we ter plaatse / dagelijks individuele alternatieven bieden.
 • Nepal is een derdewereldland met veel andere gewoonten dan wij in Europa gewend zijn.
  (Tijdens de informatieavond en de trainingen zal worden verteld over de Nepalese cultuur.)

 Instroomeisen

 • In principe kan iedereen met een redelijke conditie deze tocht aan.
 • Ter voorbereiding zijn er enkele trainingsdagen ingepland (november en januari).
  Als wij twijfelen aan jouw fitheid dan heb je nog voldoende tijd om extra te trainen.
 • Wij hebben inmiddels veel ervaring met deelnemers met PTSS of ASS en met mensen die revalideren na een ernstige ziekte.

Benodigdheden

 • Stevige wandelschoenen (hoog model heeft voorkeur).
 • Makkelijk zittende kleding (liefst sneldrogend).
 • Warme kleding voor topdagen: handschoenen, muts, (dons)jas (voordelig te koop in Nepal).
 • Lichte slaapzak (voordelig te koop in Nepal).
 • Paspoort (minimaal 7 maanden geldig vanaf vertrekdatum).
 • 4 pasfoto’s (voor visum en trekking permits).
 • Goede reisverzekering (incl. medische evacuatie per helikopter).
 • Overleg met de GGD over eventuele inentingen. Dat kan per persoon verschillen.

Reiskosten*

 • Deelnamekosten:  €1650,00 all in.
 • Vliegticket:         ca €650,00 (ruime keuze, soms aanbieding vanaf 450,00).
 • Lokale kosten:   ca €250,00 (voor drankjes, snacks en dergelijke).
 • Opties: 
  • 1-persoons kamer: +€250,00 (op Annapurna basecamp alleen indien beschikbaar).
  • binnenlandse vlucht met spectaculair uitzicht op de Himalaya: +€150,00.
  • Verlenging (ter plekke bij te boeken tegen lokale hotelkosten: ca €35,00 per nacht.

Inclusief 2 NL reisleiders, 2 lokale gidsen, dragers (max. 7,5kg per deelnemer), alle overnachtingen op basis van 2-persoons kamer, alle maaltijden tijdens programma, visum, entrees, permits / trekkingfee, fooien, lokale reiskosten, gebruik wandelstokken, te behouden t-shirt, hardshelljas en dagrugzak.

Exclusief vliegticket. Deze is bewust buiten de reissom gehouden omdat onze ervaring leert dat er altijd mensen zijn die vroeger / later willen vliegen. Wij komen wel met een suggestie.
Lokale kosten Afhankelijk van persoonlijke uitgaven. De meesten hebben ruim voldoende aan 250,00.

*********SAFARIE*********  nieuw nieuw nieuw
Op veler verzoek gaan we bij de komende reis naar Nepal ook een safari aanbieden. Met onze lokale partner hebben we goede afspraken kunnen maken om aansluitend op de trekking een 3-daagse safari te maken in Chitwan National Park. Hier leven onder andere wilde olifanten en neushoorns, tijgers en luipaarden, krokodillen en heel veel kleurrijke vogels. December is een perfecte tijd voor een safari omdat het meeste (normaal soms metershoge) gras dan net is gekapt. Dit vergroot onze kans om tijgers en luipaarden te spotten.
De extra kosten voor deze safari zijn €300,- (incl. maaltijden, bustransfers, accomodatie, jeep/boot/wandeltochten onder begeleiding van deskundige gids, entree Chitwan NP, fooien).
De reis duurt door deze optionele verlenging 2 dagen langer.

 

Inschrijven (klik hier)

*Plaatsing is op volgorde van binnenkomst. Er zijn 10 plaatsen. Als je niet wordt geplaatst, dan schuif je door naar de reservelijst. Mocht je ook afvallen als reserve dan krijg je voorrang in het volgende jaar.