Hiking en Adventures

Inleiding 

De afgelopen jaren hebben we diverse prachtige reizen gemaakt. We kijken ernaar uit om in 2023 weer een paar uitdagende avonturen te beleven. Voor de liefhebbers van langere kampeertrektochten bieden we komend jaar met de West Highland Way en Fjällräven Classic twee Europese klassiekers. In 2023 bieden we ook wat meer Nederlandse avonturen aan. Want ook in eigen land valt voldoende te beleven.

 • Het Waddengebied is niet voor niets aangewezen als Unesco Werelderfgoed. Ontdek in 5 dagen diverse hoogtepunten van Terschelling, Vlieland en Texel.
 • Wil je wat meer hoogtemeters maken dan wacht in de Limburgse heuvels de Dutch Mountain Trail. Een behoorlijk uitdagende wandeltocht langs snelstromende riviertjes en stijle rotswanden. Met in totaal bijna 2000 hoogtemeters vergeet je dat je in Nederland bent. 
 • Ter voorbereiding van onze twee langste trekkings gaan we een weekend wandelen in de Achterhoek. Dit trainingsweekend is ook te boeken als opzichzelfstaand avontuur. Een uitgelezen kans om kennis te maken met onze reisleiders en deelnemers.
 • Voor liefhebbers van een rugzaktrektocht door de wilde natuur organiseren we alweer voor de 10e keer de Fjällräven Classic in Zweden.
 • In september gaan we naar Schotland voor de West Highland Way. Een ruim 150km lang wandelavontuur over oude wegen. Een begeleidingsbus vervoert onze bagage.
 • Voor de kleinste avonturiers (en hun ouders) organiseren we nogmaals het leerzame Bushcraftweekend. Dit keer op Terschelling.
 • We gaan mountainbiken in de Achterhoek. Twee dagen voor beginners en gevorderden.
 • En dan zijn er nog 2 prachtige kanotochten: in de Nederlandse Biesbosch en over de kristalheldere meren van Zweden
  Hieronder een overzicht van onze tochten. Kijk voor de laatste updates op onze website.

Onze reizen in 2023 

Kano weekend Biesbosch

Onze eerste reis van dit jaar gaat door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. In het zoetwatergetijden-moeras de Biesbosch beleef je echte wildernis. Langs de oevers zien we sporen van bevers, in de vele ondiepe kreken treffen we talrijke kuitschietende vissoorten en misschien zien we zelfs wel een vis- of zeearend. ’s Avonds genieten we van de rust en een mooie zonsondergang. De volgende dag varen we na een eenvoudig ‘Adventure Food’ ontbijt via diverse kreken en sloten weer terug naar de bewoonde wereld.

 • Datum: 6 – 7 mei
 • Prijs: €95,-

*dit avontuur is zonder meerprijs inbegrepen als trainingsweekend bij de kanozwerftocht in Zweden.
Lees meer …

Kanozwerftocht Zweden

We reizen met eigen vervoer naar de omgeving van het Zweedse Hagfors. Vandaar varen we over beken, meren en rivieren met glashelder water. We kanoën door de prachtige (semi)wilderis, langs majestueuze rotsen, tussen heuvels met uitgestrekte bossen en eilandjes die wel uit een sprookjesboek lijken te komen. Elke avond slaan we aan een andere oever ons kamp op en genieten we bij een kampvuurtje van Adventure Food en meegebrachte snacks. Veel Zweedser dan dit krijg je het niet!

 • Datum:  31 mei – 7 juni
 • Prijs:   €695,-.

*Het kano weekend in de Biesbosch is als training opgenomen in deze reis. 
Lees meer…

Wandelweekend Achterhoek

Bedoel voor zowel de beginnende als de ervaren wandelliefhebber. Dit weekend ontdekken we tijdens een meerdaagse wandeltocht een van de mooiste stukken van de Achterhoek. We overnachten op een kleine camping die speciaal voor ons is ingericht. We kamperen in tentjes en lopen een paar uitdagende routes door het rustieke coulissen-landschap. Tijdens de tocht is er volop gelegenheid om vragen te stellen over een goede voorbereiding voor langere tochten, de afstelling van je rugzak enzovoort. Op zaterdag pauzeren we in buitensportzaak Rene Vos waar je evt. tegen korting schoenen of ander materiaal kan aanschaffen. Het eten wordt verzorgd door een foodtruck.

Voor dit weekend hebben wij twee opties (2 of 3 dagen). Kies op onze website welke het beste bij jou past en meld je aan!

 • Datum: 12-14 mei
 • Prijs: 2 dagen €125,- / 3 dagen €150,-

*dit avontuur is zonder meerprijs inbegrepen als trainingsweekend bij de rugzaktrektochten in Schotland (West Highland way) en Zweden (Fjällräven Classic).
Lees meer …

Gravelbiken Achterhoek

Dit weekend ontdekken we tijdens een tweedaags gravelbike weekend een van de mooiste stukken van de Achterhoek. We overnachten op een kleine camping en fietsen twee uitdagende routes van ongeveer 75 km per dag. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen over de juiste afstelling van je materiaal enzovoort. Het eten wordt verzorgd door een foodtruck. Op zaterdagochtend kom je aan op de camping, drinken we koffie en maak je een lunchpakket. Daarna gaan we op pad. Aan het eind van de middag komen we weer terug op de camping en ‘s avonds wordt er een diner bij de foodtruck geserveerd. Op zondag na het ontbijt en het maken van je lunchpakket vertrekken we voor een mooie tocht. In de middag rond 15.00 uur kom je weer terug op de camping en zit het weekend erop.  

 • Datum: 12-14 mei
 • Prijs: 2 dagen €125,-
 • Prijs: 3 dagen €150,-
  Lees meer …

Bushcraft weekend Terschelling – Voor kinderen en hun ouders (vol geboekt)

Bushcraft is een verzamelnaam voor de vaardigheden die nodig zijn om in de natuur te verblijven. Dat is wat anders dan survival; iemand die wil overleven wil feitelijk zo snel mogelijk weer in de bewoonde wereld zijn. Een bushcrafter heeft een tegenover gestelde mindset. Hij wil juist in die natuur zijn en het verblijf er zo aangenaam mogelijk maken. Bushcraft is populair: kijk maar naar de vele tv-programma’s op zenders zoals Discovery Channel. Tijdens dit weekend leer je een aantal technieken en vaardigheden om volop van de natuur te genieten. Dit weekend is speciaal voor kinderen (vanaf 8 jaar) en hun ouders/verzorgers. Een unieke kans om samen met je vader (of moeder, oom, tante, …) vuur te maken, te speuren naar wilde dieren en te slapen onder de sterren. Maar iedere volwassene zonder kind kan zich natuurlijk ook aanmelden.
Voel je welkom en thuis in de natuur!

 • Datum: 19-21 mei
 • Prijs: €175,- individueel / €295,- ouder + kind
  Lees meer …

Dutch Mountain Trail

Dit is niet de langste, maar mogelijk wel de mooiste wandeltocht van Nederland. Volgens sommigen op bepaalde aspecten zelfs te vergelijken met een echte bergwandeltocht. Dus waarom zou je naar de Zwitserse Alpen, de Spaanse Pyreneeën of naar Nepal afreizen voordat je de hoogste toppen van Limburg hebt bezocht? Deze ruige wandeltocht start in Kerkrade en loopt over 101 km langs 7 hoge heuvels in Limburg. Onderweg passeren we snelstromende beken, glooiende (alpen)weides, prachtige vergezichten over telkens weer een ander dal. Er zijn heuse rotswanden en romantische hollewegen. Uiteraard ontbreekt het hoogste punt van Nederland (Vaalserberg) niet.
We overnachten op campings of in een hostel en we eten Adventure Food of lokale maaltijden. Deze wandelreis eindigt nabij het Vrijthof in Maastricht waar we ons Nederlandse bergavontuur afsluiten met een Limburgs biertje!

Waddentocht Terschelling, Vlieland en Texel

Een prachtige, doorgaande wandeltocht over drie van onze prachtige Waddeneilanden! Met rugzak en tent lopen we over lange stukken strand en door heerlijk geurende bossen. We beklimmen een aantal pittige duinen en ontspannen op een terrasje onder een vuurtoren of in een historisch havenstadje. We overnachten op (natuur)campings en laten ons van eiland naar eiland overzetten.
Zo avontuurlijk heb je de Waddeneilanden nog nooit beleefd!

Fjällräven Classic Zweden

In vijf dagen lopen we met rugzak, eten en tentje over het noordelijkste stuk van de beroemde Zweedse Kungsleden. Door uitgesleten gletsjerdalen, langs prachtige meren en over de 1100m hoge en indrukwekkende ‘Tjaktja pas’.
Het heldere drinkwater uit de vele riviertjes kun je zo drinken. We kamperen in de vrije natuur waar de sneeuwhoenders soms tussen de tentjes lopen.
De Fjällräven Classic is een uitdagend wandelfeest voor 16-70 jarige avonturiers!

 • Datum:  9-16 augustus*
 • Prijs:  €795,- 

*Het wandelweekend in de Achterhoek is als training opgenomen in deze reis.

Let op: inschrijving sluit op 10 januari 2023
Lees meer …

West Highland Way Schotland (vol geboekt)

In 7 dagen lopen we bijna 160km over de indrukwekkende en afwisselende Schotse hooglanden. Loop in eigen tempo de mooiste dagetappes langs ‘Lochs’ en over ‘Munro’s’. We overnachten zoveel mogelijk nabij kleine dorpjes waar je ‘s avonds in de locale pub de locals kunt aanhoren over hun avonturen op de Highlands. Bagage als tent en eten wordt vervoerd door onze support-bus. Je wandelt dus met een dagrugzak met niet veel meer dan een lunchpakketje en natuurlijk je regenjas! We sluiten af met een optionele wandeling naar de top van de Ben Nevis; de hoogste berg van Schotland (en Groot-Britannie).

Datum:  6-12 september

 • Prijs:  €725,- 

*Het wandelweekend in de Achterhoek is als training opgenomen in deze reis.

Vol geboekt: Deze tocht is al vol geboekt, mail ons voor een plek op de reservelijst via info@hiking-adventures.nl
Lees meer …

Graag tot ziens bij een van onze avonturen!

Met sportieve groet, Team Hiking & Adventures