Verslag training 27-1-2018
Met nog 5 a 6 weken te gaan, heeft afgelopen zaterdag de laatste voorbereidingsdag plaatsgevonden in aanloop naar de Sneeuwschoenen trektocht in Noorwegen. In alle vroegte vertrokken kwamen fanatieke hikers bijeen in het mooie Amerongen. Na de eerste klapzoenen en knuffels tussen collega’s, vrienden en bekenden, ging het gesprek al snel over de geweldige tocht die te wachten staat in maart. De tocht werd nog levendiger toen Joost en Micha het droogvoedsel uitreikten, waar we tijdens de tocht op moeten teren. Een klein wit plastic tasje met verschillende maaltijden in poedervorm, maakten de survivalsfeer rond de tocht nog groter.
Na de laatste voorbereidingen bereidde iedereen zich voor op de hike van deze dag. Gids Erik had de dagen in aanloop, ondanks de dichte mist, een prachtige tocht uitgestippeld in het gebied van de Utrechtse Heuvelrug. Vijfentwintig kilometer lang zal iedereen getest worden op conditie, uithoudingsvermogen en lichamelijke gesteldheid.
Even na negenen vertrok de groep en al snel zat de pas er stevig in. Eenmaal in het bos gekomen werd de eerder geplaatste waarschuwing van gids Erik werkelijkheid. Namelijk doordat de westerstorm in januari flink had huisgehouden in het bos waren her en der wat obstakels ontstaan. Bomen van bijzondere omvang lagen wijdverspreid door het bos, blokkeerden de doorgang en zorgde voor bizarre plaatjes. Ook was de tocht niet zonder gevaren, door de zogenaamde ‘Widowmakers’ die los op hoge takken lagen te wachten om toe te slaan.
Na de hoogste top van de Utrechtse heuvelrug te zijn gepasseerd en fysiek lekker uitgedaagd te zijn door de stevige pas van gids Erik, stond in het sportcafé de Proloog een heerlijk Gulpener biertje op ons te wachten. Noorwegen, here we come!
Gr. Koen.
  
Verslag training 9-12-2017
De teams voor de Noorwegen sneeuwschoentrekking trotseerden de sneeuwstormen zaterdagochtend vroeg om op tijd bij de Stayokay in Apeldoorn te komen. Op de A1 ging het soms niet sneller dan 40 km per uur.
Maar, na koffie en een presentatie van Maurice, de gids in Noorwegen, lag de natuur er prachtig bij. 10 tot 15 cm sneeuw. Alsof we nu al in Noorwegen waren!
Halverwege de tocht had iedere deelnemer wel trek in een goed belegde pannenkoek bij Berg en Dal in Hoog Soeren. Een parasol op het terras kon zelfs de vele sneeuw niet aan en stortte in elkaar.
Met dikke vlokken sneeuw begonnen we aan de terugweg naar de Stayokay en op een mooie stek werd uiteraard nog een winterwonderland teamfoto geschoten. Na 18 km moe maar voldaan weer naar huis. Eigenlijk hadden we vandaag zelfs op de sneeuwschoenen kunnen lopen maar ja dat bewaren we totdat we in Noorwegen zijn.
Op naar de 3e trainingsdag  27 januari 2018!
gr. Erik