Hiking en Adventures

Inleiding 

De afgelopen jaren hebben we diverse prachtige reizen gemaakt. Reizen die open staan voor een ieder. Avontuur voor iedereen, is niet voor niets ons motto! We kijken ernaar uit om in 2024 weer een paar uitdagende avonturen te beleven. Voor de liefhebbers van langere trektochten bieden we komend jaar met de Wicklow Way en Fjällräven Classic twee Europese klassiekers. In 2024 bieden we ook wat meer Nederlandse avonturen aan. Want ook in eigen land valt voldoende te beleven.

  • Het Waddengebied is niet voor niets aangewezen als Unesco Werelderfgoed. Ontdek in 5 dagen diverse hoogtepunten van Terschelling, Vlieland en Texel.
  • Wil je wat meer hoogtemeters maken dan wacht in de Limburgse heuvels de Dutch Mountain Trail. Een behoorlijk uitdagende wandeltocht langs snelstromende riviertjes en stijle rotswanden. Met in totaal bijna 2000 hoogtemeters vergeet je dat je in Nederland bent. 
  • Ter voorbereiding van onze twee langste trekkings gaan we een weekend wandelen in Gelderland/ Brabant. Dit trainingsweekend is ook te boeken als opzichzelfstaand avontuur. Een uitgelezen kans om kennis te maken met onze reisleiders en deelnemers.
  • Voor liefhebbers van een rugzaktrektocht door de wilde natuur organiseren we alweer voor de 11e keer de Fjällräven Classic in Zweden.
  • In juni gaan we naar Ierland voor de Wicklow Way. Een lang wandelavontuur over oude wegen. Een begeleidingsbus vervoert onze bagage.
  • Voor de kleinste avonturiers (en hun ouders) organiseren we nogmaals het leerzame Bushcraftweekend op Terschelling.
  • We gaan gravelbiken in de Gelderland. Twee dagen voor beginners en gevorderden.
  • En dan zijn er nog 2 prachtige kanotochten: in de Nederlandse Biesbosch en over de kristalheldere meren van Zweden
    Hieronder een overzicht van onze tochten.

Onze reizen in 2024

Sneeuwschoen trektocht Zweden (19 – 27 maart 2024) (nog 3 plekken vrij)

Een sneeuwschoenen trektocht georganiseerd in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. We zullen daar op sneeuwschoenen een afstand afleggen van 90 kilometer. Elke nacht zullen we overnachten in de daar aanwezige hutten en als het donker wordt kans op het noorderlicht (Aurora Borealis). Een schitterend kleuren spektakel. Ons eten wordt bereid door onze gids en kok. Dit wordt meegenomen in een pulka die worden voorgetrokken door sledehonden. We zullen kennis maken met deze honden en zien wat een geweldige energie zij hebben om de slede voort te trekken. Omdat de hutten snel vol zijn moeten we deze tijdig reserveren. Heb je belangstelling stuur dan een mail naar info@hiking-adventures.nl of bel met Hans Robijn via o6-51054491.
Lees meer…

Kano weekend Biesbosch (4 – 5 mei 2024)

Dit kanoweekend gaat door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. In het zoetwatergetijden-moeras de Biesbosch beleef je echte wildernis. Langs de oevers zien we sporen van bevers, in de vele ondiepe kreken treffen we talrijke kuitschietende vissoorten en misschien zien we zelfs wel een vis- of zeearend. ’s Avonds genieten we van de rust, een bbq en een mooie zonsondergang. De volgende dag varen we na een eenvoudig ‘Adventure Food’ ontbijt via diverse kreken en sloten weer terug naar de bewoonde wereld. *dit avontuur is zonder meerprijs inbegrepen als trainingsweekend bij de kanozwerftocht in Zweden.
Lees meer …

Bushcraft weekend Terschelling (10 -12 mei 2024)

Bushcraft is een verzamelnaam voor de vaardigheden die nodig zijn om in de natuur te verblijven. Dat is wat anders dan survival; iemand die wil overleven wil feitelijk zo snel mogelijk weer in de bewoonde wereld zijn. Een bushcrafter heeft een tegenover gestelde mindset. Hij wil juist in die natuur zijn en het verblijf er zo aangenaam mogelijk maken. Bushcraft is populair: kijk maar naar de vele tv-programma’s op zenders zoals Discovery Channel. Tijdens dit weekend leer je een aantal technieken en vaardigheden om volop van de natuur te genieten. Dit weekend is speciaal voor kinderen (vanaf 8 jaar) en hun ouders/verzorgers. Een unieke kans om samen met je vader (of moeder, oom, tante, …) vuur te maken, te speuren naar wilde dieren en te slapen onder de sterren. Maar iedere volwassene zonder kind kan zich natuurlijk ook aanmelden. Voel je welkom en thuis in de natuur!
Lees meer …

Wandelweekend Gelderland/ Brabant (24 – 26 mei 2024)

Bedoel voor zowel de beginnende als de ervaren wandelliefhebber. Dit weekend ontdekken we tijdens een meerdaagse wandeltocht een van de mooiste stukken van Gelderland/ Brabant. We overnachten op een camping en kamperen daar in tentjes. We lopen een paar uitdagende routes door het rustieke landschap. Tijdens de tocht is er volop gelegenheid om vragen te stellen over een goede voorbereiding voor langere tochten, de afstelling van je rugzak enzovoort. Het eten wordt verzorgd door een foodtruck. Voor dit weekend hebben wij twee opties (2 of 3 dagen).
*dit avontuur is zonder meerprijs inbegrepen als trainingsweekend bij de rugzaktrektochten in Ierland (Wicklow way) en Zweden (Fjällräven Classic).
Lees meer …

Gravelbiken Gelderland/ Brabant (24 – 26 mei 2024)

Dit weekend ontdekken we tijdens een tweedaags gravelbike weekend een van de mooiste stukken van Gelderland/Brabant. We overnachten op een camping en fietsen twee uitdagende routes van ongeveer 75 km per dag. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen over de juiste afstelling van je materiaal enzovoort. Het eten wordt verzorgd door een foodtruck. Op vrijdagavond of zaterdagochtend kom je aan op de camping, drinken we koffie en maak je een lunchpakket. Daarna gaan we op pad. Aan het eind van de middag komen we weer terug op de camping en ‘s avonds wordt er een diner bij de foodtruck geserveerd. Op zondag na het ontbijt en het maken van je lunchpakket vertrekken we voor een mooie tocht. In de middag rond 15.00 uur kom je weer terug op de camping en zit het weekend erop.  
Lees meer …

Kano zwerftocht Zweden (29 mei – 5 juni 2024)

We reizen met eigen vervoer naar de omgeving van het Zweedse Hagfors. Vandaar varen we over beken, meren en rivieren met glashelder water. We kanoën door de prachtige (semi)wilderis, langs majestueuze rotsen, tussen heuvels met uitgestrekte bossen en eilandjes die wel uit een sprookjesboek lijken te komen. Elke avond slaan we aan een andere oever ons kamp op en genieten we bij een kampvuurtje van Adventure Food en meegebrachte snacks. Veel Zweedser dan dit krijg je het niet!
*Het kano weekend in de Biesbosch is als training opgenomen in deze reis. 
Lees meer…

Dutch Mountain Trail (12 – 17 juni 2024)

Dit is niet de langste, maar mogelijk wel de mooiste wandeltocht van Nederland. Volgens sommigen op bepaalde aspecten zelfs te vergelijken met een echte bergwandeltocht. Dus waarom zou je naar de Zwitserse Alpen, de Spaanse Pyreneeën of naar Nepal afreizen voordat je de hoogste toppen van Limburg hebt bezocht? Deze ruige wandeltocht start in Kerkrade en loopt over 101 km langs 7 hoge heuvels in Limburg. Onderweg passeren we snelstromende beken, glooiende (alpen)weides, prachtige vergezichten over telkens weer een ander dal. Er zijn heuse rotswanden en romantische hollewegen. Uiteraard ontbreekt het hoogste punt van Nederland (Vaalserberg) niet.
We overnachten op campings of in een hostel en we eten Adventure Food of lokale maaltijden. Deze wandelreis eindigt nabij het Vrijthof in Maastricht waar we ons Nederlandse bergavontuur afsluiten met een Limburgs biertje!
Lees meer …

Waddentocht Terschelling, Vlieland en Texel (20 -25 juni 2024)

Een prachtige, doorgaande wandeltocht over drie van onze prachtige Waddeneilanden! Met rugzak en tent lopen we over lange stukken strand en door heerlijk geurende bossen. We beklimmen een aantal pittige duinen en ontspannen op een terrasje onder een vuurtoren of in een historisch havenstadje. We overnachten op (natuur)campings en laten ons van eiland naar eiland overzetten.
Zo avontuurlijk heb je de Waddeneilanden nog nooit beleefd!
Lees meer …

Ierland Wicklow Way (10 – 18 Juni 2024)

De Wicklow Way is Ierlands langste gemarkeerde wandelroute en ligt in het gebied ten zuiden van Dublin (Oost Ierland) in de Wicklow Mountains. Deze wandelklassieker voert vanaf Dublin zuidwaarts naar Clonegal en is in totaal 127 kilometer lang en bestaat uit 6 dagetappes van 15 – 25 km. Je wandelt eerst door de Dublin Mountains en vervolgens door de Wicklow Mountains, vaak over brede bospaden van grint. Hoogtepunt voor velen is Glendalough, één van de oudste christelijke kloostervestigingen van Europa.  Deze tocht is nog in voorbereiding. Belangstelling voor deze tocht? Stuur dan een mail naar info@hiking-adventures.nl dan krijg je bericht als deze tocht op onze site staat en de inschrijving open gaat.

Fjällräven Classic Zweden (8 – 14 augustus 2024)

In vijf dagen lopen we met rugzak, eten en tentje over het noordelijkste stuk van de beroemde Zweedse Kungsleden. Door uitgesleten gletsjerdalen, langs prachtige meren en over de 1100m hoge en indrukwekkende ‘Tjaktja pas’.
Het heldere drinkwater uit de vele riviertjes kun je zo drinken. We kamperen in de vrije natuur waar de sneeuwhoenders soms tussen de tentjes lopen.
De Fjällräven Classic is een uitdagend wandelfeest voor 16-70 jarige avonturiers! 
*Het wandelweekend in Gelderland is als training opgenomen in deze reis.
Let op: inschrijving sluit op 10 januari 2024
Lees meer …

Youtube kanaal Hiking en Adventures

Op ons Youtube kanaal staan enkele leuke filmpjes van de tochten die we gemaakt hebben. 
Klik hier……

Heb je belangstelling voor een van deze tochten. Stuur dan een mail naar info@hiking-adventures.nl Dan houden wij je op de hoogte als de inschrijving voor de tocht open gaat. 

Graag tot ziens bij een van onze avonturen!

Met sportieve groet, Team Hiking & Adventures.