19 mei t/m 28 mei 2022

Prijs: € 895,-

Schotland expeditie 2022  

      NIET HOOG, WEL AANSPREKEND

De Highlands in Schotland. Een magnifiek gebied met uitstekende wandelmogelijkheden. 

De hele week zijn we actief vanuit een basiskamp in de Schotse hooglanden. We beklimmen diverse munro’s en gedurende deze week, indien de weersomstandigheden dit toelaten beklimmen we de Ben Nevis. Met zijn 1344 meter wereldberoemd en zeker tot de verbeelding sprekend.

Hiking & Adventures heeft als doel het organiseren van expedities naar aansprekende wandelbergen. Naast de Mont Blanc, Fjällräven Classic, Sneeuwschoen trektocht, Toubkal beklimming is nu ook de Ben Nevis in Schotland in het programma opgenomen. Met 1344 meter niet één van de hoogste bergen ter wereld, maar wereldberoemd en zeker tot de verbeelding sprekend. Door de mooie, maar ruige omgeving, het eveneens ruige klimaat kan gesproken worden van een echte alpiene uitdaging. We gaan we de Ben Nevis en nog een aantal andere zogenoemde Munro’s te lijf. We maken dagtochten vanuit een basiskamp waar we zelf verantwoordelijk zijn voor de logistiek. Hiking & Adventures biedt een  geheel verzorgde bergsportweek aan voor de echte natuur- en sportliefhebbers. Je reist in een team met maximaal 8 andere sportievelingen vanuit diverse doelgroepen. De tochten die we maken zijn wandeltochten en geen technische beklimmingen. Je stapt al in Nederland op de bus, deze gaat de hele reis met ons mee. De bootreis gaat van IJmuiden naar New Castle.

Introduction
The Glen Coe, birthplace of the Scottisch Mountainering, has some of the most extensive rugged mountain scenery in the highlands. There are many classic walks to do in the area. The traverse of the Aonach Eagach  Ridge is one of the most spectacular mountain walks in the UK. Several other Munro’s have classic scramble routes to the top. 

De kosten voor deze tocht bedragen €895,-. Inbegrepen: organisatie, ferrykosten voor deelnemers en voertuigen, alle overnachtingskosten in guesthouse, professionele begeleiding, eten, trainingen, kortom een all-in prijs!

Wij vertrekken de 19e aan het eind van de middag met een bus vanaf IJmuiden met de gezellige (avond) veerboot naar New Castle. De volgende dag, fris na aankomst in de ochtend, is het nog ongeveer zes uur rijden totdat we aankomen in de Schotse Hooglanden en ons overnachtingsadres, waar je een eigen bed hebt. In deze accommodatie hebben we een eigen keuken waar we de dagelijkse maaltijden gezamenlijk bereiden. 

De hele week zijn we actief in de schotse hooglanden en beklimmen diverse munro’s. Indien het weer het toelaat beklimmen wij gedurende deze week de Ben Nevis via de zogenaamde CMD Arête Route. In tegenstelling tot de standaard toeristische route, is de Arête een schitterende klim met spannende stukken!

De 28ste komen we in de ochtend weer aan in de haven van IJmuiden.