Hiking en Adventures    

West Highland Way

10 – 18 mei 2019

Trekking door misschien wel de mooiste gebieden van Schotland. Langs meren en over heuvels wandelen we deze klassieke route. Onderweg passeren we schapenweiden en doorkruisen we uitgestrekte heidevelden. We doorwaden een paar riviertjes en overnachten in schitterend gelegen guesthouses. Aan het eind beklimmen we mogelijk de Ben Nevis waarna we genieten van een biertje in het prachtige Fort William. 

Een prachtige reis door een van de mooiste gebieden van Europa!

Reisimpressie
Na de landing in Edinburg of Glasgow rijden we met het openbaar vervoer naar de startplaats Milngravie. Daar starten we om 12.00 uur met de wandeltocht. Al snel genieten we van de uitzichten op het prachtige Schotland. Dagelijks lopen we afstanden van ca 20 km. Een enkele dag wat langer of korter. Onderweg lopen we over verlaten heidevelden, tussen prachtige bergen en langs diepblauwe meren. Soms moeten we een riviertje doorwaden. In Fort William kiezen we uit een paar opties zoals bijvoorbeeld: bezoek whisky stokerij, beklimming van de Ben Nevis.

Aan het eind van de reis hebben we een vrije middag in Glasgow.

Periode
Vrijdag 10 – zaterdag 18 mei 2019

Programma
Vrijdag 10 Vertrek Amsterdam, aankomst Glasgow (we nemen een vroege vlucht en gaan met openbaar vervoer naar startpunt wandeling in Milngravie waar we om 12.00 uur starten met de wandeltocht.
Wandeletappe: Milngravie > Drymen (21km)

Zaterdag 11   Wandeletappe: Drymen > Rowerdennan (24km)

Zondag 12   Wandeletappe: Rowerdennan > Inveranan (24km)

Maandag 13   Wandeletappe: Inveranan > Tydrum (20km)

Dinsdag 14   Wandeletappe: Tydrum > Glencoe (31km)

Woensdag 15   Wandeletappe: Glencoe > Kinlochleven (18km)

Donderdag 16   Wandeletappe: Kinlochleven > Fort William (24km)

Vrijdag 17   Ben Nevis (optioneel)

Zaterdag 18   Fort William > Glasgow per trein (3,5uur supermooi), aansluitend terugreis naar Amsterdam.

 

Omstandigheden / zwaarte

 • We overnachten meestal in eenvoudige hostels en hotels op 2-persoons kamers. De laatste 2 overnachtingen brengen we in een hostel door met 4-persoons kamers.  
 • We trekken redelijk vroeg in het seizoen. Hierdoor zijn er over het algemeen nog niet zoveel midges (klein soort muggen). Op sommige plaatsen kunnen deze echter in groten getale aanwezig zijn.
 • Tijdens de trekking dragen we dagrugzak met water, camera en een vest of regenjas. De overige bagage wordt met onze eigen bus naar het volgende hotel vervoerd.
 • Schotland staat bekend om het wisselvallige weer. Op sommige dagen zal het regenen of mistig zijn. Op de hogere delen is zelfs kans op sneeuw!

Instroomeisen

 • In principe kan iedereen met een redelijke conditie deze tocht aan. 
 • Ter voorbereiding zijn er enkele trainingsdagen ingepland (december en februari).

Benodigdheden

 • Comfortabele, goed ingelopen wandelschoenen*
 • De volledige lijst met benodigdheden volgt bij de eerste training

Via ons kan je bij een buitensportzaak in Apeldoorn met 15% korting schoenen kopen.

Reiskosten*

 • Deelnamekosten: €1195,00 all in.
 • Vliegticket: ca €200,00 (ruime keuze, vroeg boeken kan lonen. Soms aanbiedingen vanaf ca 150,00).
 • Lokale kosten: ca €150,00 (voor drankjes, snacks en dergelijke).

Inclusief: reisleider (H&A), lokale gids, transport bagage tijdens de wandeltocht, alle overnachtingen, vergoeding avond maaltijd  (max. € 20,-  p.p.p.d.), lunch pakket en ontbijt. Vervoer naar de start en vervoer terug van Fort William naar het vliegveld per bus.

Exclusief: vliegticket, Dat geeft je de mogelijkheid om zelf je reis te plannen en deze eventueel te verlengen. (Wij komen nog met een suggestie voor de vliegreis. Eventuele extra snacks en drankjes onderweg.

Inschrijven (klik hier)

Plaatsing is op volgorde van binnenkomst. Er zijn 14 plaatsen. Als je niet wordt geplaatst, dan schuif je door naar de reservelijst. Mocht je ook afvallen als reserve dan krijg je voorrang in het volgende jaar.