Downloaden (PDF, 749KB)

Downloaden (PDF, 526KB)

                   

Toubkal here we come!
De eerste trainingsdag en kennismaking zit erop, en durf te zeggen dat iedereen er volgens mij nu nog meer zin in heeft dan voorheen! Erg leuke groep mensen en volgens mij is iedereen ruim geslaagd voor deze eerste ‘test’.
De dag begon -voor een zaterdag- best vroeg, al om half negen. Locatie: de mooi in de bossen gelegen Stayokay in Apeldoorn. Hans Robijn liet er bepaald geen gras over groeien en na een kort intro mocht iedereen zijn of haar hardloopkleding aantrekken voor een rondje van zo’n 4,5 kilometer, in prima, droog hardloopweer trouwens. Na terugkomst bij de Stayokay werd ieders tijd genoteerd en werden we vrijwel direct aan het werk gezet voor een serie oefeningen. Sit-ups, push-ups, burpees (had er zelf nooit van gehoord, maar weet nu wat het is), squats, en dat steeds een minuut lang. Eerlijk is eerlijk, dat voelde ik best in m’n spieren de volgende dag..
Daarna werden de hardloopschoenen omgeruild voor de wandelschoenen en vertrokken we lopend naar een gespecialiseerde outdoor zaak in Apeldoorn waar we geschikte wandelschoenen voor de Toubkal konden aanschaffen. Voor deel van de groep was dit niet nodig, die konden gewoon rondneuzen en koffie en thee drinken. Zelf dacht ik ook geen schoenen nodig te hebben, maar mijn wandelschoenen bleken té soepel en niet geschikt voor stijgijzers, dus heb me ook maar door het zeer deskundige personeel een nieuw paar aan laten meten.
Na deze stop liepen we met z’n allen verder naar een hotel in de buurt van Paleis het Loo voor een kop koffie. Daarna via de villawijk van Apeldoorn terug gewandeld naar de Stayokay, en onderweg nog even de 26 meter hoge uitkijktoren beklommen in park Berg & Bos. Terug in de jeugdherberg hebben we tot slot de filmbeelden van de Toubkal expeditie van vorig jaar bekeken. Wat ziet dat er waanzinnig uit en wat hebben we er veel zin in!!
Na deze eerste dag zijn de tickets geboekt en is het écht definitief. In maart gaan we met elkaar nog een mooie lange wandeltocht maken door de duinen en daarna…Toubkal here we come!

Esther.