Corsica dag 5

 

Dag 5

Zaterdag 23 juni 2018

Na het verslag van gisteren hebben we een 3 gangen diner gehad  in het hotel: soep, entrecote en een cheesecake van lokale kaas. Niet zo’n succes…
Vanmorgen konden we  uitslapen, het ontbijt was pas om 7 uur beschikbaar. Half acht klaar voor vertrek vertrokken we over het asfalt, om de weg bij de eerste haarspeldbocht te verlaten en het bos in te gaan. Na wat dalen kwam het onvermijdelijke stijgen door verschillende soorten bos. Via een bruggetje over een stroompje en linksaf de vallei in met een fantastisch uitzicht op het einde. Na een korte pauze aan het water weer verder met een flink stuk stijgen. Bij de refuge geluncht. De toilet is het vermelden waard, het beste uitzicht ooit bij het openen van de deur, de hele vallei aan je voeten.
Na de lunch nog een stukje verder omhoog, vervolgens stevig dalen op zeer alpien terrein. We hebben met zijn allen alle technieken uit de kast gehaald om iedereen veilig naar beneden te krijgen. De afdaling was lang en oneffen, voor een aantal nog een pauze aan/in het water. Het laatste stuk was langer en heuvelachtiger dan verwacht, maar uiteindelijk was iedereen na 16.00 bij Ballone, onze overnachtingsplaats voor vannacht. Helaas is de zon al weg, er zijn een aantal mooie poeltjes met watervalletjes om de poedelen.
Morgen staat er voor een aantal de zware tocht naar Haut Asco op het programma, de anderen gaan lopend naar de bus. Duimen dat het weer goed genoeg is voor de oversteek door de sneeuw ?