Corsica dag 7

   

Dag 7

Maandag 25 juni 2018

Vandaag de laatste loopdag. We vertrekken om 0630  uur vanaf het ski-station Haut Asco. We hebben heerlijk ontbeten. Eindelijk weer eens yoghurt bij het ontbijt. Achter het ski-station pikken we de GR 20 weer op. Gelijk een 600 meter steiging. En niet een eenvoudige. Technisch stijl met stukken er tussen die geheel voldeden aan de lessen voor een kookcursus voor beginners, maar dan met bepakking, bergschoenen en een pad dat op veel plaatsen is veranderd in een riviertje vanwege de regenval van gisteren. Courage ofwel respect voor mijn collega’s zonder klim ervaring en Simone met haar schoen waar de zool loshangt. Met ty-rips en touwtjes blijft de schoen dienst doen. Boven op de Bocca di Stagnu hebben we pauze en genieten van de ruigheid van de omgeving. Beneden ligt ons volgende doel: Lac de Muvrella. En de rest van de lange technische afdaling. Dat heet in gewoon Nederlands een moeilijke en daardoor ook zware afdaling met veel hoogte verschil, grote stappen en schuine stappen die op wrijving genomen moeten worden.
Prachtige ruige rotsformaties met talloze watervalletjes en stroompjes. Regenwater van gisteren wat afgevoerd wordt. Als dit water over de GR 20 stroomt  bij schuine passages zijn er kettingen aangebracht om ernstig vallen te voorkomen. Dit zijn ook de passages waar je graag langer zou willen blijven om te genieten van de omgeving
Tijdens de afdaling steken we meerdere malen het riviertje over. Soms eenvoudig soms met hulp van je maatje of via een kabelbrug. Op een van deze bruggetjes zien we bloeddruppels liggen. Aan het einde van dit bloedspoor treffen we Piet. Die zijn hand heeft opengehaald aan het staalkabel eind. Arme jongen scherpe stenen wisten ook al zijn schenen te vinden. Kusje erop. Aan het einde van de route staat Rob ons op te wachten. Het was een prachtige ruige bergtocht met vele stukken waar ik graag langer had willen blijven. Geweldige mooie leefwereld waarvan we met onze foto’s nog van kunnen nagenieten. Op weg naar het bier van maisson Forestiere de Bonifatu. Opgehaald door de taxi vlug naar het hotel en gelijk naar het strand van Calvi.