FC 17-8

 

We zijn in Nikkulaokta, klaar voor de start om 9 uur. De groepsfoto’s zijn gemaakt. Nog even de rugzak wegen. Een kop koffie drinken en de blog bijwerken. Yoek en baas Taeko zijn er helemaal klaar voor. De  burgemeester loopt hier al in klederdracht rond en gaat zo het lapse volkslied voor ons zingen.

Na het startschot gaat de eerste groep van de FC 2018 op pad. De eerste 5 km zijn nog redelijk makkelijk. Het pad is breed en er liggen nog weinig stenen. Dan komen we aan bij de eerste pauze plek, de Lap Donalds. Dit keer worden de hamburgers niet buiten gebakken ivm de hard wind. Maar ach dat maakt ook niet zoveel uit. Het broodje smaakt er niet minder om. De tocht wordt vervolgd via smale paden langs de mediation plek over vele heuvels, stenen, door berken bosjes naar het Kebnakaise bergstation. Daar is de eerste checkpoint. Onder weg zijn er al vele foto’s gemaakt. In de tipi krijgen we een Nepalese kaneelkoek. Een heerlijk hapje na 20 km lopen met onze rugzakken. We moeten nog 4 km verder, de eerste nacht brengen we namelijk door bij een snelstromend beekje.

Het is nu 19.30 uur en iedereen is aangekomen in  kamp 1. We staan bij een snel stromende beek. In de verte zien we rendieren lopen, een hele kudde. Zoveel hebben Hans en Joost er op deze plek niet eerder gezien. Wat een rust om ons heen. We staan met de tentjes heerlijk beschut tussen lage struiken. Het valt bijna niet op dat we hier zijn. Nu water koken en een warme maaltijd naar binnen werken.

Gr. RT