IJsland Dag 1 27 juni 2018 Amsterdam – Reykjavik.

Eindelijk was het zover, na maanden voorbereiding is alles gereed en gaan we getraind op pad.

De rugzakken zitten vol met adventure food en de rest van onze kampeer uitrusting. Het grootste deel van de groep verzameld om 11.30 uur bij het meetingpoint. Hier wordt iedereen welkom geheten door Joost en Micha, de teamleiders van deze week. Daarna nog de laatste spullen uitdelen en naar de incheckbalie nr 1.

We zijn niet de enige die naar IJsland gaan. Een lange rij staat al te wachten maar toch gaat alles redelijk snel. Bij de douane onze Hiking schoenen uit en ook die werden gescand. Daarna naar de Gates. We vlogen namelijk met twee vliegtuigen tegelijkertijd naar IJsland.

Na 3 uur vliegen zijn we geland op Kevlavik AirPort. Daar heeft Micha de kaartjes gekocht voor de Flybus naar de camping in Reykjavik. Onderweg zien we uitgestrekte gestolde lavavlaktes met daarop prachtig bloeiende paarse Lupines. Het is ongeveer 1 uur rijden naar de camping. Daar worden we al opgewacht door 4 andere groepsleden die een dag eerder vertrokken zijn.

Zij hebben vandaag rond gelopen in Reykjavik en zijn met een speedboot op walvissen watching geweest. We hebben de tentjes staan en de warme maaltijd naar binnen gewerkt. Het is hier 2 uur vroeger dan in Nederland en nog volop licht buiten. Tijd om zo lekker de slaapzak in te kruipen. Tot morgen