IJsland Dag 2 Donderdag 28-6-2018

Vanmorgen met een flauw zonnetje op de tent wakker geworden. Het is de hele nacht licht geweest en dat is een vreemde gewaarwording. Iedere keer als je even wakker ben denk je dat het tijd is om op te staan.
Het is droog en dat is prettig als we de eerste keer de tent en rugzak inpakken.  We hebben ruim de tijd om te ontbijten en nog even te wandelen in Reykjavik. Vandaag vertrekken we naar Landmannalaugar, de startplaats van onze hike. De weersvoorspelling in dat gebied zijn heftig. Er is veel sneeuw gevallen en er het is foggy.  Het is de vraag of we de geplande route kunnen lopen. Echter Joost en Micha hebben een alternatief plan bedacht.
Om 13.00 uur vertrekt de bus naar Landmannalaugar. We rijden eerste door een groen glooiend landschap. Na de pauze bij een tankstation gaan we het binnenland in. Eerst nog over een verharde weg langs boerderijen met de typische IJslandse pony’s en daarna gaan we over een onverharde weg de binnenland in. Prachtige gele velden worden afgewisseld door zwarte lavavelden. De bus heeft toch flink de gang erin. Af en toe op de remmen voor een enkele tegenligger of een diepe kuil. Omstreeks 16.45 uur komen we aan in Landmannalaugar waar het flink waait maar droog is. We zetten onze tenten op, de lijnen verzwaren we met rotsblokken zodat de tenten stevig blijven staan in de wind. Daarna is het tijd voor ontspanning.  Sommige gaan direct de warmwaterbron in andere duiken de koffietruck in. Rick en Joost verkennen vast een stukje van de route voor morgen. Eerst 150 meter omhoog klimmen en daarna door de lavavelden. Het is een bijzonder landschap en dat zullen we vast nog een keer tegen elkaar zeggen. Nu eten en op tijd de slaapzak in.
Tot morgen.