IJsland Dag 3

Vanmorgen zijn we om 08.00 uur vertrokken uit landmannagevur richting onze eindbestemming van deze dag Alfavatan.
Een wandeling van ongeveer 23 km onder andere over een pas?.
De weersverwachting was vanaf 11.00 uur regen tot ongeveer 15.00 uur daarna zou de zon gaan schijnen.
Op het laatste moment is er beslist om deze tocht toch te maken gezien de eerdere weersberichten. Veiligheid staat voorop.
Maar uiteindelijlk zijn  we vertrokken vertrokken. Het eerste gedeelte verliep goed. Met mooie  uitzichten, stoom wat uit de berg kwam en een goed aangegeven route.
Uiteindelijk kwamen bij de pas. Alleen maar sneeuw en mist. Dus goed de route volgen en bij elkaar blijven. Uiteindelijk kwamen om 12.35 uur aan bij de erste hut waar we uiteindelijk konden rusten en eten want onderweg was er nauwelijks een geschikte plek voor.
Het hoogste punt was bereikt .
Na het eten dachten we allemaal dat we omlaag gingen. Eindelijk maar dat bleek niet zo te zijn.  We moeste nog een stuk over uitgestrekte sneeuwvelden. De vermoeidheid begon er in te sluipen. En een expeditie lid had het ontzettend moeilijk ivm een blessure . Maar deze bleef met veel karakter en doorzettingsvermogen doorgaan.
Op een gegeven moment dachten we dat de sneeuw eindelijk achter ons hadden gelaten maar dat was maar gedeeltelijk waar. We moesten nog een klein stukje.
Eindelijk liepen we over grind paden en zagen we de mooie vallei  met de mooie kleuren zoals op de foto’s . Toen begon de pittige afdaling naar het meer Alftavatn en uiteindelijk kwamen we om 20.00 uur op de overnachtings camping. Het groene tentenkamp werd opgezet en de warme maaltijd klaar gemaakt. Daarna onze slaapzak in en de dag nog eens doornemen.