Schotland dag 3

20-5-2018

Dag 3 van ons avontuur in Schotland. Daar waar het gisteren heerlijk wandelweer was, heeft het vandaag de hele dag geregend. Op het programma vandaag stond ‘het Dal van de Glen Coe’, een route van 13 km. Op voorhand al een pittigere wandeling dan gisteren.

Strak om half 9 stond het vertrek gepland. Nu de afwas netjes op tijd was gedaan, konden we vandaag wel op tijd vertrekken. Met onze regenjassen aan zijn we de tocht begonnen. Al vrij snel gestopt om ook de regenbroeken aan te trekken. Het was een uitdagende wandeling: rotsige paden, steile beklimmingen, gladde afdalingen en een aantal oversteken door het water. Ondergetekende heeft daarbij erg gelachen om ‘het verliezen van het evenwicht’ van een van de teamleden. Helaas vrijwel de gehele tocht regen gehad, waardoor sommigen er tegen het einde echt klaar mee waren. Eenmaal bij de bus aangekomen, eerst die natte broeken en jassen uit. Zelfs met regenkleding aan was niet alles droog gebleven.
Door het pittige parcours was iedereen toch bezweet, dus de drang om te douchen was groot. Om 16:00 uur zouden de boodschappen worden gedaan. Iedereen die mee wilde, moest voor die tijd klaar zijn. Uiteindelijk stond de hele groep klaar om mee te gaan. Na weer genoeg bier te hebben ingeslagen voor de komende dagen, was het tijd voor de grootste maaltijd van de dag. De vaste kok van de reis had weer heerlijk gekookt; gebakken aardappelen met broccoli en karbonade. Een echte Hollandse maaltijd.
De weersvoorspellingen voor morgen zijn niet fantastisch.
Groetjes Wendy